Αγροτικά

Τις δράσεις της παρουσίασε η “Αγροδιατροφική Σύμπραξη” της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Ο πρώην υφυπουργός γεωργίας και πρόεδρος Κωνσταντίνος Κιλτίδης και η διαχειριστική επιτροπή της αγροδιατροφικής σύμπραξης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας|ΑΣΠΚΜ, παρέθεσαν γεύμα την Τετάρτη 22.5.19 στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace. Σκοπός της γεύματος εργασίας ήταν η “Παρουσίαση των δράσεων της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της ΠΚΜ”.

Ο χαιρετισμός του κ. Θεοφάνη Παπά, περιφερειακού συμβούλου και πρώην αντιπεριφερειάρχη αγροτικής οικονομίας, σηματοδότησε την έναρξη της εκδήλωσης. Η συμβολή του οποίου ήταν σημαντική στα πρώτα χρόνια λειτουργίας της ΑΣΠΚΜ.

Ο πρόεδρος της ΑΣΠΚΜ επεσήμανε ότι η σύμπραξη αποσκοπεί στο να συνθέσει τον πρωτογενή τομέα, τον μεταποιητικό τομέα και να εστιάσει στην προώθηση των τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων, ενισχύοντας την τοπική γαστρονομική ταυτότητα και τον γαστροτουρισμό.

Η συμπόρευση με τις δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τα Προϊόντα Μακεδονικής Γης και την Μακεδονική Κουζίνα, υποστηριζόμενες από το στελεχιακό δυναμικό των 18 εταίρων μας (ΑΠΘ, Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ΣΕΒΕ, ΣΒΒΕ κ.ά), εγγυώνται αποτελέσματα υψηλών σκοπών και στόχων.

Βασική επιδίωξη της ΑΣΠΚΜ είναι διεκδίκηση και υλοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων ενίσχυσης της εκπαίδευσης, παραγωγής, τυποποίησης-μεταποίησης και προώθησης στον αγροδιατροφικό τομέα. Όπως χαρακτηριστικά το ευρωπαϊκό πρόγραμμα HORIZON 2020 | NEXTFOOD :

Εκπαίδευση της επόμενης γενιάς επαγγελματιών του Αγροδιατροφικού Τομέα (https://www.nextfood-project.eu/), στο οποίο συμμετέχει μαζί με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και επιπλέον 16 εταίρους από 13 χώρες και τρεις ηπείρους.

Ο Δρ. Φίλιππος Παπαδόπουλος Διευθυντής του Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών project της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής παρουσίασε τo έργο NextFood που αφορά ένα νέο μοντέλο παροχής γεωργικών γνώσεων με βιωματική μάθηση/action learning model, το οποίο δίνει έμφαση στη γνώση των αγροτών και στη σημασία της δημιουργίας συνεργειών μεταξύ όλων των εμπλεκομένων παραγόντων του γεωργικού τομέα, ώστε να τονιστεί η αειφορική διάσταση στην οποία πρέπει να στραφεί η αγροτική παραγωγή.

Η εκκίνηση του θεσμού των Συνεργαζόμενων Μελών και η “Επίδοση Βεβαιώσεων στα Συνεργαζόμενα Μέλη” πρωτοστάτησε στην εκδήλωση, όπου γνωστοί επιχειρηματίες του κλάδου παρέλαβαν τις βεβαιώσεις συνεργασίας (EURICOM ΕΛΛΑΣ Α.Ε., ΑLIEIA A.E., POM STAR|ΡΟΔΙ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕΕ, GALAXY|ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΒΙΔΟΥ & ΥΙΟΙ Ο.Ε., ΦΑΡΜΑ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ A.E., ΑΦΟΙ ΔΗΜΟΥΔΗ ΑΒΕΕ, TSAKIRIS FAMILY A.E., CARAVIA|ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΤΑΤΑΒΕΛΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.).

Κατόπιν ακολούθησε γεύμα, το οποίο κατά γενική ομολογία σηματοδοτούσε την ταυτότητα τηςμακεδονικής γαστρονομίας, με προϊόντα από την μακεδονική γη. Την εκδήλωση παρουσίασε η Δημοσιογράφος Ελένη Κωνσταντίνου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]