Οικονομία

«Ανελκυστήρας οροφής κτιρίου» το νέο κατασκευαστικό επίτευγμα της «Doppler» απέσπασε πρώτο βραβείο παγκοσμίως

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της εξασφάλισε η «Ντόπλερ» («Doppler»), κερδίζοντας το πρώτο βραβείο παγκοσμίως στην κατηγορία «Ανελκυστήρας για Ειδική Χρήση», στα βραβεία Elevator World – Project of the Year 2023, με την λύση «Ανελκυστήρας οροφής κτιρίου».

Βυθίζεται και αναδύεται από την οροφή

Πρόκειται γιά έναν ανελκυστήρα, με την ικανότητα να βυθίζεται και να αναδύεται από την οροφή, και δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τον τομέα του ελικοδρομίου του νοσοκομείου «Dr. Pixley Ka-Isaka» στο Kwa-Mashu της Νότιας Αφρικής.

Η καινοτομία της φετινής συμμετοχής, στον διαγωνισμό με τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό παγκοσμίως ανάμεσα σε «κολοσσούς», διαθέτει αξιοσημείωτα στοιχεία μηχανικής.

Κατά την ανάδυση ο ανελκυστήρας ευθυγραμμίζεται με τον όροφο, ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή μεταφορά φορείων επείγουσας ανάγκης στον θάλαμο, από το ελικόπτερο στην μονάδα υγείας και αντιστρόφως. Κατά την βύθιση, η οροφή του ευθυγραμμίζεται απολύτως με την οροφή καθιστώντας τον αόρατο.

Η μεταλλική δομή του ανελκυστήρα είναι εξοπλισμένη με αλυσίδα, η οποία κρατά σταθερούς τους οδηγούς και τα διπλά πιστόνια. Ταυτοχρόνως είναι εξοπλισμένος με διπλό βαρείας χρήσης πλαίσιο. Έτσι, ο ανελκυστήρας παραμένει σταθερός όταν επικρατούν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή. Η βαφή προδιαγραφών ναυσιπλοΐας θωρακίζει τα μεταλλικά στοιχεία από την διάβρωση που προκαλούν οι έντονες καιρικές συνθήκες ενώ όλα τα ηλεκτρολογικά μέρη είναι IP-rated, τοποθετημένα σε αντίστοιχα περιβλήματα.

Οι τεχνικές προδιαγραφές αυτού του ξεχωριστού ανελκυστήρα απαιτούσαν από την «Doppler» να πληρούνται όλοι οι κανονισμοί περί αεροπλοΐας. Οι μηχανικοί της «Doppler» μελέτησαν, σχεδίασαν και παρέδωσαν ένα υπέροχο έργο αναφοράς, με χαρακτήρα πρόκλησης και ειδικές απαιτήσεις.

« … Πιστεύουμε έτσι πως συνεισφέρουμε στην βιομηχανία των εξατομικευμένων λύσεων ανύψωσης ενώ είμαστε προσηλωμένοι στον σκοπό μας να κάνουμε καλύτερη την καθημερινή ζωή των ανθρώπων», τονίζεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της εταιρίας.

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας