Αγροτικά

Ξεκινούν ρίψης από αέρος των εμβολίων – δολωμάτων κατά της λύσσας των κόκκινων αλεπούδων στο νομό Κιλκίς

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ.Α.Ο.Κ. της Π.Ε. Κιλκίς σας ενημερώνει ότι αναμένεται να ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου 2022 η ρίψη από αέρος των εμβολίων –δολωμάτων κατά της λύσσας για τον εμβολιασμό των κόκκινων αλεπούδων στην περιοχή της ΠΕ Κιλκίς.

Τα εμβόλια δολώματα θα διανεμηθούν με αεροσκάφη σε αγροτικές και δασώδεις περιοχές . Το δόλωμα είναι μικροί κύβοι χρώματος λαδί –καφέ με οσμή ψαριού που ελκύει τις αλεπούδες και απωθεί τους ανθρώπους. Τα εμβόλια δολώματα περιέχουν στο εσωτερικό τους μια πλαστική κάψουλα γεμάτη με το εμβόλιο (ζωντανό ιό της λύσσας ελαττωμένης λοιμογόνου δύναμης ) σε υγρή μορφή και σε περίπτωση επαφής πρέπει να ακολουθήσει άμεσα επίσκεψη στο γιατρό.

ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ-ΔΟΛΩΜΑ ΜΕ ΓΥΜΝΑ ΧΕΡΙΑ

ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΤΑΤΕ

Αν βρείτε ένα εμβόλιο δόλωμα σε αγροτική ,δασώδη και εντός κατοικημένης περιοχής επικοινωνήστε με τις τοπικές Κτηνιατρικές αρχές.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΟ ΥΓΡΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΨΟΥΛΑΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΔΟΛΩΜΑΤΟΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟ .

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νόσο στον άνθρωπο είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ( eody.gov.gr-Ευρετήριο-Λ-Λύσσα).

Πληροφορίες για τη νόσο (spot-video,νομοθεσία ,ενημερωτικό υλικό) παρατίθενται στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Α.Α.Τ.( www.minagric.gr: Πολίτης-Νοσήματα που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο-Λύσσα) και στην ιστοσελίδα της ΠΚΜ.-Για τον πολίτη-Ενημέρωση για τη Λύσσα).

Περισσότερα

Γ. Γεωργαντάς στη Food Expo: Ενισχύουμε τα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και τα Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ)

Στα εγκαίνια της Food Expo παραβρέθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς. Ο υπουργός, συνεχάρη τους διοργανωτές καθώς […]

Δείτε ακόμα