Αγροτικά

Χαρ. Παυλίδης για ΕΑΣ Κιλκίς: «Δυστυχώς …επτωχεύσαμεν!»

Γιά τις θλιβερές και απαξιωτικές συνθήκες, που βιώνει από τις αρχές του περασμένου Καλοκαιριού τιθέμενη, σε καθεστώς υπό εκκαθάριση η ιστορική ΕΑΣ του Κιλκίς, αναφέρθηκε μιλώντας στο ράδιο-«Μαχητής» ο τελευταίος πρόεδρός της Χαράλαμπος Παυλίδης.

«Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» δήλωσε χαρακτηριστικώς ο κ. Παυλίδης, υπογραμμίζοντας ότι αυτός ο ιστορικός και ακμαίος στο παρελθόν αγροτικός φορέας σταδιακώς υποβαθμίσθηκε μέσα από λάθη, παραλείψεις, διαχειριστικές αστοχίες και εσφαλμένες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες διοικούντων αλλά και εργαζομένων σε αυτον, που οδήγησαν στο συγκεκριμένο καθεστώς.
Και αυτό προκαλεί σίγουρα θλίψη, εάν αναλογισθεί κανείς το πώς η ένωση ανδρώθηκε και εξαπλώθηκε τις περασμένες δεκαετίες.

Οπως τόνισε, τα χρέη της ΕΑΣ ανέρχονται σε 14.000.000 περίπου ευρώ ενώ οι οφειλές προς αυτήν αντιστοίχως στο 1.200.000 ευρώ και αφορούν σε παραγωγούς που έχουν οφειλές ακόμη και από την δεκαετία του ’90.
Μάλιστα ο κ. Παυλίδης απηύθυνε έκκληση προς αυτούς να προσέλθουν στους εκκαθαριστές και να τις ρυθμίσουν, ούτως ώστε να αποφύγουν τις δυσάρεστες συνέπειες από την εκδοχή σχετικών δικαστικών αποφάσεων, καθώς έχουν κατατεθεί από μέρους των εκκαθαριστών οι σχετικές αγωγές διεκδίκησης των επίμαχων οφειλών.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην καθυστέρηση που υπάρχει σε ό,τι αφορά στον καθορισμό των νέων αντικειμενικών αξιών, λόγω της απεργίας των συμβολαιογράφων, προκειμένου να καθορισθεί η αντίστοιχη αξία των περιουσιακών στοιχείων της ΕΑΣ του Κιλκίς με στόχο, βεβαίως, την πώλησή των, γιά την κάλυψη των υποχρεώσεών της, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι αυτά θα εκποιηθούν σε τιμές ανώτερες των χρεών.

«Δυστυχώς», τόνισε «με αυτόν τον δυσάρεστο τρόπο «κλείνει» ένα μεγάλο κεφάλαιο που συνδέεται με τον αγροτικό κόσμο και την τοπική κοινωνία του Κιλκίς αφήνοντας πίσω μόνον διώξεις κατά του προσώπου και μία διαδικασία εκκαθάρισης που θα συνεχισθεί σε βάθος μιάς δεκαετίας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων