Πολιτική

Δύσκολη κάθε πρόβλεψη… γιά τον νικητή της εκλογικής «μάχης» στον δήμο Παιονίας

Μπορεί στον πρώτο γύρο να τους χώρισε μία διαφορά σχεδόν τεσσάρων μονάδων (39,42% έναντι 35,60%) όμως η στον επαναληπτικό της προσεχούς Κυριακής «μάχη» μεταξύ του πρώτου Χρήστου Γκουντενούδη και του δευτέρου Κωνσταντίνου Σιωνίδη γιά την δημαρχία Παιονίας αναμένεται «σκληρή» και αμφίρροπη, με δύσκολη κάθε πρόβλεψη.
Βάσει των έως την ώρα εκτύπωσης της εφημερίδας στοιχείων και δεδομένων, η κατάσταση, αναφορικά με την κατάταξη στις εκλόγιμες θέσεις των δύο συνδυασμών και στις πέντε δημοτικες ενότητες, έχει ως εξής:

«Παιονία Ισχυρή» Χ.Γκουντενούδη
Πολύκαστρο: Λάζαρος Ευθυμιάδης (πρώτος σε σταυρούς προτίμησης σε όλο τον δήμο), Θεόδωρος Απουσίδης, Δημήτριος Μπαβέλης, Αιμίλιος Δεβετζόπουλος, Γεώργιος Παμποράκης, Ιωάννης Αδαμόπουλος ή Ιωάννης Παπαδόπουλος.
Γουμένισσα: Αθανάσιος Τζούρτζος, Ιωάννης Αλίρης, Αντώνιος Σαμαράς.
Αξιούπολη: Ελευθέριος Γαρόπουλος, Ευανθία Πολυτίδου, Παναγιώτης Σωτηριάδης ή Ιωάννης Ιγγιλις.
Εύρωπος: Κωνσταντίνος Μεμετζής, Αναστασία Παπαδοπούλου-Ουρτζάνη.

«Παιονία της Προόδου» Κ.Σιωνίδη
Πολύκαστρο: Ιωάννης Συμεωνίδης, Δημήτριος Κουλίνας, Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη, Χρήστος Καραθόδωρος, Μάριος Κυριαζίδης, Στέφανος Κοσμίδης ή Νικόλαος Καραβαλάκης.
Γουμένισσα: Νικόλαος Καπουτζής, Χρήστος Τσιμερίκας, Αστέριος Τάτσης.
Αξιούπολη: Γεώργιος Γεωργίτσαρος, Ελενα Λιακοπούλου, Ιορδάνης Τσιτουρίδης.
Εύρωπος: Ηλίας Αριζάνης, Γεώργιος Γίτσος.
Οσον αφορά στην περίπτωση της πρώην κοινότητας Λιβαδίων που υπόκειται στην διάταξη γιά περιοχές κάτων των 2000 κατοίκων, την μοναδική έδρα θα κερδίσει ο συνδυασμός που θα αναδειχθεί πρώτος στις εκλογές, με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους τους Γεώργιο Φράγκο («Παιονία Ισχυρή») και Ιωάννη Τόδα («Παιονία της Προόδου»). Οσο γιά την προεδρεία της δημοτικής κοινότητας αυτή θα κριθεί γιά κληρώσεως μεταξύ του Κωνσταντίνου Τζούρτζου («Παιονία Ισχυρή») και Νικολάου Αμπράζη («Παιονία της Προόδου») λόγω της ισοψηφίας των δύο συνδυασμών στον πρώτο γύρο (από 140 ψήφους).
Τέλος, στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα εκπροσωπείται και ο συνδυασμός «Παιονία εν Δράσει» της Σόνιας Συμεωνίδου, που κέρδισε τρεις έδρες από την πρώτη κατανομή. Πάντοτε βάσει των έως την ώρα εκτύπωσης της εφημερίδας δεδομένων, γιά την σύνθεση αυτής της εκπροσώπησης «έπαιζαν» δύο «σενάρια»: Είτε δύο έδρες στην Αξιούπολη (Σόνια Συμεωνίδου, Γεώργιος Ιωαννίδης) και μία στον Εύρωπο (Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης) είτε μία στην Αξιούπολη (Σόνια Συμεωνίδου), μία στο Πολύκαστρο (Ιωάννης Μασμανίδης) και μία στον Εύρωπο (Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης).
Σημειώνεται ότι η κατανομή εδρών στον πρώτο γύρο ήταν έξι γιά τον συνδυασμό του κ. Γκουντενούδη, πέντε γιά τον συνδυασμό του κ. Σιωνίδη και τρεις γιά τον συνδυασμό της κ. Συμεωνίδου ενώ στον δεύτερο γύρο θα κατανεμηθούν άλλες δεκατρείς, καθώς μετά την απογραφή του 2011 ο δήμος Παιονίας απώλεσε έδρες, που ανέρχονται πλέον σε 27 έναντι 33 στις προηγούμενες εκλογές.

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Το… «γούρι»

Αυτή τη φορά η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς πέρασε νικηφόρα από την Αθήνα η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς […]