Αγροτικά

Διορθώθηκε λάθος που στέρησε οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ από τους δικαιούχους τους

Τα οικογενειακά επιδόματα για το γ’ τρίμηνο Ιουλίου- Σεπτεμβρίου 2015 θα δοθούν στους δικαιούχους έως τις 20 Οκτωβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν υποβληθεί η εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης και το Α21.

Επίσης αναμένεται να καταστεί δυνατή η διόρθωση του λάθους στο οποίο υπέπεσε η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων (ΓΓΔΕ) και είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ που είτε υπήχθησαν σε κατώτερη κατηγορία, είτε ακόμα χειρότερα, έχασαν την εν λόγω παροχή.
Το λάθος που διεπράχθη αφορά στην προσθήκη του κοινωνικού μερίσματος στον υπολογισμό του ετήσιου εισοδήματος, με αποτέλεσμα να υπάρξει λανθασμένη αύξησή του, άρα να βρεθούν δικαιούχοι, που έλαβαν μικρότερα οικογενειακά επιδόματα από αυτά τα οποία τους αναλογούσαν ή δεν έλαβαν καθόλου.
Το συγκεκριμένο λάθος, τεχνικού χαρακτήρα, προέκυψε επειδή δεν έγινε προσεκτική ανάγνωση της διάταξης που αφορά τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων, στην οποία τονίζεται ξεκάθαρα ότι εξαιρείται το κοινωνικό μέρισμα, από το ετήσιο εισόδημα.

Οι περισσότερες περιπτώσεις στις οποίες εντοπίστηκε το λάθος αφορούν σε οικογένειες με πολύ χαμηλό εισόδημα που λόγω της προσθήκης του κοινωνικού μερίσματος, βρέθηκαν να υπερβαίνουν το όριο των 9.000 ευρώ και έτσι αντί για ένα παιδί να λάβουν 40 ευρώ το μήνα ως επιχορήγηση, έλαβαν 26,60 ευρώ ή ακόμα χειρότερα, 13 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στην δεύτερη δόση χορηγήθηκε ποσό κοντά στα 65 εκατομμύρια ευρώ σε 235.463 δικαιούχους για την καταβολή του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]