Πολιτική

«Και ναι και όχι» για τις εκδηλώσεις του θερινού κινηματογράφου στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς

«Όλες οι ταινίες επελέγησαν και «κλείσθηκαν» νομοτύπως, ενώ καταβλήθηκε «πιλοτική» προσπάθεια σχετικώς με τα δεδομένα και τον τρόπο των προβολών. Η οικονομική διαχείριση γίνεται κατόπιν εντολής δημάρχου και εποπτεύεται από αυτόν. Στο πλαίσιο αυτό τα εισιτήρια καταμετρώνται μετά το πέρας κάθε προβολής. Όσο γιά τις προβολές, ακολουθήσαμε όλα τα πρωτόκολλα κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού και αποτρέψαμε κάθε φαινόμενο συνωστισμού».

Τα ανωτέρω υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Θέμις Κοσμίδης απαντώντας σε ερωτήσεις επικεφαλής συνδυασμών και δημοτικών συμβούλων κατά την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 31.8.20, σχετικές με την λειτουργία του δημοτικού θερινού κινηματογράφου «Δημήτρης Ζωηρός».

Στο θέμα αναφέρθηκε πρώτος ο επικεφαλής της «Ενωτικής Δύναμης Κιλκίς» Δημήτρης Τσαντάκης, ασκώντας κριτική στο πρόγραμμα προβολών και εκδηλώσεων του θερινού κινηματογράφου σε περιφερειακούς οικισμούς του δήμου, ενώ ζήτησε αναλυτικά οικονομικά στοιχεία της δραστηριότητας.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμετέχω- Ο δήμος στα χέρια του πολίτη» Δημήτρης Αγαθόπουλος υπήρξε επικριτικός στον προγραμματισμό των προβολών, επισημαίνοντας παράδειγμα προβολής ταινίας που δεν αναφερόταν στο πρόγραμμα, μη ενημέρωση γιά οικονομικά θέματα, απουσία του προσωπικού του τμήματος πολιτισμού του δήμου από τις εκδηλώσεις ,«πράγματα που», όπως τόνισε, «δημιουργούν εύλογα ερωτήματα και απορίες».

«Αιχμηρό» σχόλιο σε ό,τι αφορά στην διοργάνωση των προβολών άσκησε και ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ζώτος, λέγοντας ότι τα στελέχη του τμήματος πολιτισμού δεν είναι γιά να …εκτυπώνουν και να κόβουν εισιτήρια».

Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος Χριστόφορος (Άκης) Πιπερίδης επεσήμανε την αντίθεση μεταξύ προσελεύσεως κόσμου στις προβολές του Κιλκίς και σχεδόν καθολικής απουσίας από τις αντοίστιχες στους οικισμούς. («ο κόσμος στα χωριά δεν «αγκάλιασε» την πρωτοβουλία). Απέδωσε δε εν μέρει το πρόβλημα στο ότι οι περιφερειακές προβολές δεν ορίσθηκαν σε ημέρες τοπικών πανηγύρεων, κάτι που θα εξασφάλιζε και προσέλευση, και ζήτησε καλύτερη οργάνωση των εκδηλώσεων θερινού κινηματογράφου προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Τίποτε το αντικανονικό με την μετακίνηση της Σ.Κεσίδου»

«Όλες οι μετακινήσεις προσωπικού στον δήμο πραγματοποιούνται βάσει των αναγκών της κάθε υπηρεσίας και μόνο, χωρίς κανένα άλλο κριτήριο. Σε κανένα δήμο οι υπάλληλοι δεν μένουν…επί δεκαετίες στην ίδια υπηρεσία. Στον δικό μας έγιναν συνολικώς δεκατρείς μετακινήσεις, και στις δώδεκα δεν διατυπώθηκε καμμία αντίρρηση ή διαμαρτυρία. Η συγκεκριμένη μετακίνηση είχε να κάνει με τις ικανότητες και την πείρα της συγκεκριμένης υπαλλήλου, που καθιστούσαν την επιλογή της γιά την θέση της προϊσταμένης της υπηρεσίας πρόνοιας ως την πλέον ενδεδειγμένη. Σε κάθε περίπτωση ο διοικητικός υπάλληλος έχει καθήκον αλλά και υποχρεούται από την κειμένη νομοθεσία να συμμορφώνεται προς τις επιλογές της αιρετής αρχής».

Τα ανωτέρω υπογράμμισε, μιλώντας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 31.8.20 ο δήμαρχος Κιλκίς, απαντώντας σε ερωτήσεις ή τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων με αφορμή τον πρόσφατο «θόρυβο» που προκάλεσε η μετακίνηση της διοικητικής υπαλλήλου Σοφίας Κεσίδου από το τμήμα πολιτισμού στο αντίστοιχο της πρόνοιας, πάντα ως προϊσταμένης.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμετέχω – Ο δήμος στα χέρια του πολίτη» Δημήτρης Αγαθόπουλος ο οποίος χαρακτήρισε μεν νόμιμη την μετακίνηση, πλην όμως διερωτήθηκε γιά τις αιτίες της. επικαλούμενος απουσία του προσωπικού του δήμου Κιλκίς από σειρά εκδηλώσεων του δήμου.

Σε αντίθετη «γραμμή πλεύσης» ο δημοτικός σύμβουλος Χριστόφορος (Άκης) Πιπερίδης εξέφρασε την αντιθεσή του τόσο στις πλευρές που καταλόγισαν σκοπιμότητες άσχετες με υπηρεσιακούς λόγους στην μετακίνηση της κ. Κεσίδου όσο και στην προαναφερθείσα εξήγηση του δημάρχου: «Δεν πρέπει να δίνει την εντύπωση, ότι απολογείται γιά αυτό το θέμα ο δήμαρχος. Οι αιρετοί καθορίζουν την όποια πολιτική και λειτουργία, και οι δημοτικοί υπάλληλοι οφείλουν να υπακούουν».

Οι θέσεις καθαριστριών

Εν τω μεταξύ ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης γνωστοποίησε στο σώμα ότι εγκρίθηκαν 28 θέσεις πλήρους απασχόλησης και 35 μερικής, όσον αφορά σε καθαρίστριες υπηρεσιών και σχολείων του δήμου.
Όσον αφορά στις προσλήψεις, εγκρίθηκαν μία θέση γεωπόνου και μία μηχανικού επί συνόλου… 25 επιστημονικού προσωπικού, που ζήτησε ο δήμος.

Περισσότερα

Ανδρέας Βεργίδης: Η γαστρονομική “ταυτότητα” της Π.Ε. Κιλκίς εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη

Η γαστρονομία ως “κομμάτι” της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και ‘’ταυτότητας’’ της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί στην […]

Δείτε ακόμα