Γενικά

Δημόσια ενημέρωση για τα μεταλλεία σε Κρούσια και Πάικο

Από το «Μέτωπο αγώνα ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσια και Πάικο» ανακοινώθηκαν τα εξής:
«Σε άγνωστη χρονική στιγμή (δεν υπάρχει ημερομηνία ανάρτησης) στην ιστοσελίδα του υπουργείου περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, εντοπίστηκε ανάρτηση με τίτλο «Μελέτες αξιολόγησης, αναθεώρησης και εξειδίκευσης των περιφερειακών πλαισίων χωροταξικού σχεδιασμού-Στάδιο Β1».
Ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο μπορεί κανείς να εντοπίσει πληθώρα στοιχείων γύρω από τον αναθεωρημένο χωροταξικό σχεδιασμό, όπως:
-Εισηγητική έκθεση και υπουργική απόφαση
-Ειδική ενότητα για το τοπίο
-Θέση και ρόλος της περιφέρειας στον διεθνή, ευρωπαϊκό και εθνικό χώρο
-Πρότυπο χωρικής ανάπτυξης
-Στρατηγικές κατευθύνσεις χωρικής ανάπτυξης
-Εξειδίκευση των κατευθύνσεων ανά χωρικές ενότητες
-Στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων
-Χάρτες
Στο πάνω μέρος της σχετικής ανάρτησης, εντοπίζει κανείς την πρόταση:

Επισκεφτείτε τη σελίδα του υπουργείου περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής στον δικτυακό τόπο της «Ανοικτής διακυβέρνησης» για να ενημερωθείτε για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου και να συμμετάσχετε στη δημόσια διαβούλευση.
Όμως, ακολουθώντας το σύνδεσμό ανοικτής διακυβέρνησης, δεν υπάρχει καμμία σχετική διαβούλευση ώστε να μπορεί κανείς να καταχωρίσει τις προτάσεις – σχόλιά του. Άξιο αναφοράς είναι ακόμη το ότι η σχετική διαβούλευση δεν εντοπίζεται σε καμμία υποκατηγορία από τις επιλέξιμες:

Λόγοι ανησυχίας προκύπτουν από τους σχετικούς χάρτες και κείμενα που περιλαμβάνονται στα εν λόγω στοιχεία του ΥΠΕΚΑ. Ενδεικτικά, χάρτης από τη σελίδα 80 της στρατηγικής μελέτης παρουσιάζει το Κιλκίς με μεταλλευτικές περιοχές στο μεγαλύτερο μέρος της έκτασής μας, περιλαμβάνοντας τις περιοχές του Πάικου, και της Ποντοκερασιάς, ενώ σε αυτή των Κρουσίων σύμφωνα με το υπόμνημα υπάρχει μεταλλευτική εγκατάσταση υπό ανάπτυξιν.
Είναι προφανές ότι ως πολίτες έχουμε την απαίτηση άμεσης και πλήρους δημόσιας ενημέρωσης επί των ανωτέρω από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]