Πολιτική

Ο δήμος καταβάλλει κάθε προπάθεια γιά την συνέχιση του κουκλοθεάτρου

Αποτελεί βούληση της δημοτικής αρχής η συνέχιση του διεθνούς φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας Κιλκίς, εξ ου και εκ μέρους της καταβολή προσπαθειών αφ’ ενός μεν δημιουργίας νέων προϋποθέσεων γιά τον θεσμό, αφ’ ετέρου δε εξεύρεσης νέων «πηγών» χρηματοδότησης.

Τα ανωτέρω τόνισε κατά την διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης, εκφράζοντας και την προσωπική αποφασιστικότητα να συνδράμει με όλες τις δυνάμεις του στην επίτευξη του ανωτέρω σκοπού, λέγοντας χαρακτηριστικώς: «Το φεστιβάλ θα παραμείνει στον δήμο Κιλκίς».

Ειδικότερα, ο κ. Σισμανίδης δήλωσε στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης τα εξής:
«Σας καλωσορίζουμε και φέτος στην υπέροχη γιορτή των μικρών και μεγάλων φίλων,
στο 17ο διεθνές φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας Κιλκίς.

Γιά δύο περίπου εβδομάδες θα ανακαλύψουμε και θα εμπεδώσουμε την τέχνη του κουκλοθεάτρου, θα «δραπετεύσουμε» στο παιδικό μας όνειρο και θα χαρούμε όμορφες παραστάσεις από ελληνικούς θιάσους που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στο αντικείμενό τους, αλλά και από θιάσους όλου του κόσμου, από την μακρινή Ιαπωνία μέχρι την Κούβα, την Βολιβία, την Βραζιλία.

Το 17ο διεθνές φεστιβάλ κουκλοθεάτρου & παντομίμας φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιείται τον Μάιο λόγω των απαιτήσεων του Ε.Σ.Π.Α.

Είναι μία καλή εποχή για τα παιδιά κυρίως, να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες παραστάσεις, να ψυχαγωγηθούν και να διασκεδάσουν.

Εκτός από τον γνώριμο χώρο του συνεδριακού κέντρου του δήμου μας, παραστάσεις θα δοθούν στο χώρο που φιλοξενεί τη σημερινή μας συνέντευξη, δηλαδή στην καπναποθήκη της «Αυστροελληνικής», στην «Τέχνη» και υπαίθριες παραστάσεις στην πλατεία Ειρήνης.

Είστε όλοι προσκεκλημένοι στο μεγάλο γιορταστικό γεγονός του δήμου Κιλκίς.
Το διεθνές φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας του δήμου Κιλκίς ολοκληρώνει φέτος τον χρηματοδοτικό του κύκλο από το Ε.Σ.Π.Α.

Η εξέλιξη αυτή θορύβησε αρκετούς φορείς αλλά και απλούς πολίτες, που πίστεψαν, έστω και για μία στιγμή, ότι η πόλη κινδυνεύει να στερηθεί έναν σημαντικό πολιτιστικό της βραχίονα.

Με αναφορές τους στον τοπικό Τύπο έθιξαν το θέμα και εξέφρασαν την αγωνία τους να μην καταργηθεί το φεστιβάλ.

Δεν παραγνωρίζουμε την αδιάβατη πλέον οικονομική στενωπό.

Οι δήμοι έχουν βρεθεί σε τραγική οικονομική θέση από την οικονομική κρίση.
Παρά ταύτα, εμείς ως νέα δημοτική αρχή εκφράσαμε την ισχυρή πολιτική μας βούληση ενώπιον των μικρών παιδιών αλλά και των φανατικών υποστηρικτών του διεθνούς φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας, ότι και θα συνεχίσουμε και θα βελτιώσουμε, εάν χρειαστεί, τις δομές του φεστιβάλ.

Πιστεύουμε στην δυναμική του φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας αλλά και στις δυνατότητες μετεξέλιξής του μέσα στον χρόνο.

Και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, για να στηρίξουμε αυτό τον επιτυχημένο θεσμό, που έχει συνδεθεί εδώ και 17 χρόνια με την πόλη μας, τα παιδιά, τους πολίτες, τους εκατοντάδες επισκέπτες εντός και εκτός νομού. Επειδή ακριβώς θεωρούμε ότι αυτός ο θεσμός είναι υπόθεση όλης της τοπικής κοινωνίας, πιστεύουμε ότι όλοι οφείλουν να συνδράμουν για τη συνέχισή του, ο καθείς όπου και όπως μπορεί.

Είναι εντυπωσιακό να ακούμε ότι κάποιοι γνωρίζουν το Κιλκίς από το φεστιβάλ κουκλοθεάτρου. Η πολιτιστική δημιουργία, επομένως, θα συνεχισθεί και θα ενταθεί.

Η δημοτική αρχή βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο για την εξασφάλιση νέων πηγών χρηματοδότησης του φεστιβάλ.
Μελετούμε αρκετά σενάρια, που θα επιτρέψουν τη συνέχιση της παρουσίας του φεστιβάλ στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας και έχουμε κάνει μία πολύ καλή προετοιμασία.

Το φεστιβάλ θα παραμείνει στον δήμο Κιλκίς.
Στα εγκαίνια του 17ου φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας, την Κυριακή 17 Μαΐου, ίσως μας δοθεί η ευκαιρία να πούμε περισσότερα γι’ αυτό…».

Τέλος, ευχαρίστησε τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για τη συνεχή στήριξη και προβολή των δραστηριοτήτων του Διεθνούς Φεστιβάλ.

Το Δήμαρχο Κιλκίς πλαισίωναν στη συνέντευξη Τύπου ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δημήτρης Τσαντάκης, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Χουάνχο Κοράλλες και η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Κιλκίς Σοφία Κεσίδου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα