Κοινωνία

Γραμμή SOS γιά όσους υφίστανται ενδοοικογενειακή βία

Από τον δήμο Κιλκίς εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

“Η ενδοοικογενειακή βία δεν δείχνει προτίμηση στο φύλο. Δείχνει το αποκρουστικό της πρόσωπο σε όλους ανεξαιρέτως, σε άνδρες, γυναίκες, παιδιά. Η σιωπή δεν μπορεί να δαμάσει την επιθετικότητα ούτε να “σκεπάσει” την κρυμμένη βία.

Ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας, η οποία επιτείνεται και από τον παρατεταμένο εγκλεισμό στο σπίτι λόγω νέου κορωνοϊού, η επιτροπή ισότητας του δήμου Κιλκίς στέκεται δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας, που έρχεται αντιμέτωπος με την μορφή αυτής της βίας και τον ενθαρρύνει να “σπάσει” τα “δεσμά” της σιωπής.

“Μένουμε σπίτι, δεν μένουμε σιωπηλoί”. Υιοθετώντας το παραπάνω σύνθημα της γενικής γραμματείας οικογενειακής πολιτικής και ισότητας, η επιτροπή ισότητας του δήμου Κιλκίς καλεί κάθε πολίτη, που βιώνει περιστατικά βίας, έμφυλης ή οικογενειακής να απευθυνθεί στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 ή να στείλει mail στο [email protected].

Η γραμμή SOS 15900 δέχεται κλήσεις και καταγγελίες πάνω σε 24ωρη βάση, προσφέροντας παράλληλα υπηρεσίες συμβουλευτικής.

Η ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τους πολίτες, που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία, μπορεί να δώσει ασφάλεια και συναισθηματική αποφόρτιση συμβάλλοντας στην καταπολέμηση του φαινομένου, επισημαίνει σε μήνυμά της η πρόεδρος της επιτροπής ισότητας δήμου Κιλκίς Μαρία Μασμανίδου – Τσαβάλου και προσθέτει: “Μένουμε σπίτι αλλά αντιστεκόμαστε. Έχουμε το σθένος και την στήριξη να αντιμετωπίσουμε την ενδοοικογενειακή βία”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τα αυτονόητα!

Διαβάζουμε τα δελτία τύπου που στέλνουν της τελευταίες ημέρες ο δήμος Κιλκίς και η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς κάνοντας αναφορά στην […]