Ειδήσεις Video

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜ. ΜΑΔΡΑ


Συνάντηση με θέμα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των επιχειρήσεων στις τράπεζες, με έμφαση τα φέροντα την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, και τα γενικότερα οικονομικά ζητήματα των επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε στο εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητηριο Κιλκίς με την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα.

Τα θέματα, ζητήματα και προβλήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο του νομού και ολοκλήρου της Βορείου Ελλάδος, με κορυφαίο αυτό των μη εξυπηρετουμένων δανείων με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, απετέλεσαν αντικείμενο συνάντησης, που διοργάνωσε το εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο Κιλκίς, και της οποίας οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 29.3.15, στην αίθουσα «Βασίλειος Σεργιαννίδης» του ΕΒΕ.

Στην συνάντηση παρέστη ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, τον οποίο οι επιχειρηματίες «βομβάρδισαν» με προτάσεις και αιτήματα.
Απευθυνόμενος προς αυτούς ο κ. Μάρδας αναφέρθηκε στην συνεργασία, που καθιέρωσε το υπουργείο με τον επιχειρηματικό κόσμο. Μία συνεργασία η οποία βασίζεται στο δίπτυχο περιγραφής του προβλήματος και προτεινόμενης λύσης του, δηλαδή όχι απλώς στο «τι πρέπει να γίνει» αλλά στο «πώς πρέπει να γίνει».

Βάσει αυτού ο κ. Μάρδας προέτρεψε τους επιχειρηματίες να εργασθούν πιό συστηματικά στην ανάδειξη και προβολή των θεμάτων τους, με την ταυτόχρονη ανάδειξη των λύσεών τους. Επίσης, υπογράμμισε την σημασία της οργανωμένης κατ’ ευθείαν επικοινωνίας με το υπουργείο, με χρήση της ηλεκτρονικής τεχνολογίας γιά την άμεση προώθηση και εξέταση των θεμάτων, δεδομένης και της στενής συνεργασίας του ΥΠΟΙΚ με την γραμματεία εσόδων.

Τα ίδια ισχύουν αναφορικά και με θέματα που σχετίζονται με δαπάνες και άπτονται της αρμοδιότητος του υπουργείου ανάπτυξης, με το οποίο το ΥΠΟΙΚ βρίσκεται επίσης σε στενή επαφή.

Γιά τον λόγο αυτό ο κ. Μάρδας προέτρεψε τους επιχειρηματίες να μην κοινοποιούν κάθε μεμονωμένο αίτημα σε πολλούς ταυτοχρόνως υπουργούς και λοιπούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, και να περιορίζονται αποκλειστικώς στους καθ’ ύλην αρμοδίους, ώστε να αποφεύγονται οι καθυστερήσεις, που συνεπάγεται η εξέταση ενός θέματος ή αιτήματος από πολλές πλευρές.

Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών παραδέχθηκε, ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος γιά να καταγραφούν και να αναδειχθούν περαιτέρω τα θέματα, ζητήματα και προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου της Βορείου Ελλάδος και προανήγγειλε νέα συνάντηση γιά μετά το Πάσχα.


Η συνάντηση έγινε την προσεχή Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα «Βασίλειος Σεργιαννίδης».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα