Γενικά

Δ.Κυριακίδης: «Τους ελέγχους στους καταστηματάρχες δεν τους διενεργεί ο δήμος Κιλκίς»

«Ούτε ο δήμος ούτε καμμία υπηρεσία του προέβη από μόνη της σε διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Την σχετική πρωτοβουλία ανέλαβε το αστυνομικό τμήμα Κιλκίς σε εφαρμογή σχετικής εγκυκλίου των συναρμοδίων υπουργείων.

Αν οι καταστηματάρχες συμμορφωθούν προς τις υποδείξεις της υπηρεσίας, τα όποια επιβληθέντα πρόστιμα θα ακυρωθούν.

Εμείς ήλθαμε με την διεύθυνση αστυνομίας Κιλκίς, ζητώντας εγκύκλιο, που κατά βάσιν βοηθούν τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, προερχόμενες μάλιστα από τρία υπουργεία, τα οποία έκαναν δεκτά αιτήματα του κλάδου, να μην χρησιμοποιούνται κατά τρόπο, που να τους δημιουργεί προβλήματα.

Τα ανωτέρω ανέφερε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης κατά την επί των εκτός ημερησίας διατάξεως θεμάτων συζήτηση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Πέμπτης 11.11.21, απαντώντας σε σχετικές τοποθετήσεις επικεφαλής συνδυασμών.

Πρώτη τοποθετήθηκε, μιλώντας ως εκπρόσωπος του συνδυασμού «Συμμετέχω-Ο δήμος στα χέρια του πολίτη», η δημοτκή σύμβουλος Ελένη (Λένα) Αναστασιάδου:

«Να ενημερώνουμε»

«Πριν η αρμόδια υπηρεσία του δήμου καταγράψει αυθαιρεσίες ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικοιύ ενδιαφέροντος, οφείλει να ενημερώνει και να προειδοποιεί.

Δεν πρέπει να ξαναζήσουμε καταστάσεις σαν της περιόδου 2006-07, τότε που συνδημότες ιδιοκτήτες τέτοιων καταστημάτων ….«έπαθαν εγκεφαλικό» από τους πενταψήφιους αριθμούς προστίμων.

Να ενημερώνουμε και να λειτουργούμε επί ίσοις όροις γιά όλους.

Να τηρούνται τα νόμιμα, και αν δεν υπάρξει συμμόρφωση να προχωρεί εντός ευλόγου διαστήματος η καταγραφή παραβάσεων και η επιβολή προστίμων».

«Αλαλούμ»
Γιά το ίδιο θέμα ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννης Φαχουρίδης δήλωσε τα εξής:
«Ο καθημερινός έλεγχος από κλιμάκια διαφόρων φορέων και υπηρεσιών διενεργούνται κατά τρόπο, που προκαλεί …αλαλούμ!

Εμείς, ως δήμος, με τον ισχύοντα κανονισμό πεζοδρομίων, τους αφήνουμε να τοποθετήσουν ανεμοπαγίδες σε ύψος 1,60μ.

Ερχεται, τώρα, η Πολιτεία και με άλλη απόφαση ορίζει το εν λόγω ύψος στο 1,30μ.! Όποιος, δηλαδή έχει τοποθετήσει ανεμοπαγίδα άνω του 1,30 μ. είναι …παράνομος!

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

Θ.Βαφειάδης: «Να ζητήσουμε ως ΔΣ Κιλκίς να ανασταλούν οι αστυνομικοί έλεγχοι στα καταστήματα»

«Είμαστε πολιτικά πρόσωπα, και όπου επιβάλλεται πρέπει να λαμβάνουμε και πολιτικές αποφάσεις.

Και μία τέτοια απόφαση πρέπει να είναι και αυτή του να ζητήσουμε, ως δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς, την εκ μέρους της αστυνομίας αναστολή των πιεστικών ελέγχων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κατά την παρούσα δυσμενέστατη γιά όλους συγκυρία».

Τα ανωτέρω επεσήμανε ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Βαφειάδης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Πέμπτης 11.11.21.

«Ήδη, οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων καταστημάτων», τόνισε ο κ.Βαφειάδης, «έχουν χάσει και συνεχίζουν να χάνουν πολλά χρήματα αλλά και πολλούς πελάτες μετά από τα «τσουχτερά» πρόστιμα συν την επιβάρυνση από τις αλλαγές, τις οποίες υποχρεούνται να κάνουν στους χώρους των καταστημάτων τους, αναλόγως προς τα μέτρα τα οποία ανακοινώνονται κάθε φορά.

Ας τους αφήσει η Πολιτεία να πάρουν «μιάν ανάσα».

Και ο κ.Βαφειάδης κατέληξε:

«Φρονώ, ότι κατά την παρούσα φάση η διαδικασία ελέγχων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι εντελώς άκαιρη».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα