Κοινωνία

Δράσεις του ΕΕΕΕΚ εν όψει των εορτών του Α.Δωδεκαημέρου

Από το εργαστήριο ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης Κιλκίς εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

“Την Τετάρτη 4.12.19, το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κιλκίς, στo πλαίσιo των μαθημάτων γλώσσας και κοινωνικής και επαγγελματικής Αγωγής, πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο μουσείο Βαλκανικών Πολέμων στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν σε χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος από τους υπεύθυνους στρατιωτικούς. Η διδακτική επίσκεψη ήταν ιδιαιτέρως επιμορφωτική και ενδιαφέρουσα για όλους τους συμμετέχοντες.

Την Τρίτη 10.12.19, το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κιλκίς, στo πλαίσιo του εργαστηρίου χειροτεχνίας, Υφαντικής και του μαθήματος φυσικής αγωγής και αισθητικής αγωγής, πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη στο Αριστοτέλειο θέατρο, για να παρακολουθήσουν την παράσταση-μιούζικαλ «Μαδαγασκάρη».

Το μιούζικαλ προσέφερε ποικίλα ερεθίσματα καθώς και κοινωνικά – περιβαλλοντικά και πολιτιστικά μηνύματα, χορό, τραγούδι και μουσική.

Οι μαθητές/τριες, διασκέδασαν απολαμβάνοντας το υπερθέαμα στέλνοντας το θερμό τους χειροκρότημα.

Την Δευτέρα 16.12.19 το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κιλκίς προσκάλεσε το 2ο λύκειο Κιλκίς, στο πλαίσιο του εορτασμού των Αγίων Ημερών των Χριστουγέννων που ακολουθούν και σε συνεργασία με τα εργαστήρια της αυτόνομης διαβίωσης και της υφαντικής παρασκεύασαν μελομακάρονα, γλυκά με μπισκότα, δημιούργησαν πλεκτές κατασκευές με χριστουγεννιάτικα θέματα και ξεναγήθηκαν στο χώρο του σχολείου.

Οι μαθητές/τριες και των δύο σχολείων συνεργάστηκαν άψογα και απόλαυσαν τις δημιουργίες που οι ίδιοι ετοίμασαν.

Μετά το πέρας της δράσης οι μαθητές του 2ου Λυκείου αποχώρησαν από το σχολείο μας, αποκομίζοντας πολύ όμορφες εντυπώσεις και ανταλλάσσοντας ευχές, πήραν μαζί τους τα απαραίτητα συνοδευτικά γλυκά σαν κατευόδιο για την ευγενική τους αποδοχή στην πρόσκλησή μας.

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019, το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κιλκίς πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο θεματικό πάρκο της ΔΕΘ «Οι Δώδεκα Θεοί» στη Θεσσαλονίκη. Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν την ξενάγηση με ενδιαφέρον και πήρανε πληροφορίες δοσμένες με θεατρικό τρόπο από ηθοποιούς που κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον τους, μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

Οι «Μούσες» μας υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά και μας παρουσίασαν ξεχωριστά όλους τους θεούς, οι οποίοι ζωντάνεψαν στα μάτια των μαθητών αφηγούμενοι ο καθένας την ιστορία του. Τα διάφορα οπτικοακουστικά εφέ συνέτειναν στην επιτυχία της δράσης.

Μετά το πέρας της επίσκεψης οι μαθητές/τριες πιο πλούσιοι σε εικόνες και πληροφορίες σχετικά με τους αρχαίους Έλληνες Θεούς, επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο και επέστρεψαν στο Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη