Αγροτικά

Προβλήματα ηλεκτρονικής καταχώρισης μισθωμένων εκτάσεων στις δηλώσεις του ΟΣΔΕ

Ένα από τα “αγκάθια” στις δηλώσεις του ΟΣΔΕ από πλευράς των παραγωγών είναι σίγουρα και η ηλεκτρονική καταχώριση μισθωμένων εκτάσεων.

Δεν είναι τυχαίο, ότι το εν λόγω θέμα είναι αντικείμενο διαλόγου σε κάθε συνάντηση εκπροσώπων των αγροτών με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς η εφαρμογή του εμπεριέχει πολλές δυσκολίες και κινδύνους επιβολής ποινών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αλλά όπως καταγράφεται και σε σχετικό βίντεο σε συζήτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρη Μελά με εκπροσώπους των φοροτεχνικών, υπάρχει η βούληση από την η επίμαχη καταγραφή να εξαιρεθούν οι περιπτώσεις όπου υπάρχουν μακροχρόνια συμβόλαιο μίσθωσης και εκπνέουν σε μεταγενέστερους χρόνους.

Μία επιλογή, η οποία, αν μη τι άλλο, θα ξεμπλοκάρει αρκετές περιπτώσεις.

Και τούτο, διότι η ηλεκτρονική καταγραφή είναι εκ των ων ουκ άνευ να προχωρήσει και στην χώρα, αλλά υπάρχουν και δυσκολίες στο να εφαρμοστεί στην πράξη οριζοντίως.

Στην χώρα μας υπάρχουν πολλές στρεβλώσεις και ιδιαιτερότητες, και ο κίνδυνος απώλειας εσόδων ελλοχεύει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Γι’ αυτό και η επίδειξη ευελιξίας σε κάποιες περιπτώσεις, όπως εν προκειμένω, είναι κάτι που μπορεί να αποδειχθεί αρκετά χρήσιμο.

Ιδωμεν !

Περισσότερα
Δείτε ακόμα