Αγροτικά

Δηλώσεις ΟΣΔΕ: Έληξε χθες το πρωί η προθεσμία υποβολής

«Αγώνας δρόμου» δίνεται από χθες το πρωί ώστε να «κλείσουν» οι εκκρεμότητες που αφορούν στην υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ γιά την παρούσα καλλιεργητική περίοδο από πλευράς των παραγωγών του νομού μας, καθώς έληξε χθες η διορία που έχει δοθεί από πλευράς του αρμοδίου υπουργείου και του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Έως αργά το μεσημέρι στο σχετικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ από τις τέσσερες πύλες του νομού μας, αλλά και από όσους παραγωγούς έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά μόνοι τους δηλώσεις ΟΣΔΕ (201 δηλώσεις) συνολικώς είχαν υποβληθεί 10.900 δηλώσεις έναντι των 11.850 που ήσαν οι αντίστοιχες περυσινές.

Κάτι που σημαίνει, ότι ενδεχομένως να υπάρξει ένας σημαντικός αριθμός δηλώσεων που παραμένουν όπως είθισται να χαρακτηρίζονται, «ορφανές», που δεν έχουν περάσει από τις σχετικές «πύλες» υποβολής και πιθανότατα να μην διέλθουν έως αργά το βράδυ, όταν και θα κλείσει το σύστημα.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΣΔΕ
Ανακοίνωση γιά το ενδεχόμενο νέας παράτασης γιά την διορία υποβολής των δηλώσεων ή έστω μιάς άτυπης ανοχής ολίγων ημερών, καθώς οι σχετικές ημερομηνίες από πλευράς Επιτροπής είναι ανελαστικές, προς ώρας δεν έχει ανακοινωθεί.

Κάτι που σημαίνει ότι από σήμερα ξεκινά να μετρά το διάστημα των 25 ημερών.
Πέραν της οποίας η αίτηση θα θεωρείται ως μη αποδεκτή.

Ανοικτό, βεβαίως, όπως γίνεται αντιληπτό παραμένει το γεγονός να έχουμε σημαντικό αριθμό λαθών και, κατ’ επέκτασιν, διορθώσεων, καθώς λόγω της εμπλοκής αρκετών φορέων και φυσικών προσώπων με τις επίμαχες δηλώσεις, είναι ένας κίνδυνος που ελοχεύει και που θα αποτυπωθεί επακριβώς το επόμενο διάστημα.

Άλλωστε λόγω των αλλαγών που επιφέρει η νέα ΚΑΠ από εφέτος αλλά και της αργοπορείας που κατεγράφη από κυβερνητικής πλευράς στην έκδοση υπουργικών και λοιπών αποφάσεων, το τοπίο των δηλώσεων του ΟΣΔΕ ήταν γιά τους παραγωγούς αρκετά θολό, όπως χαρακτηριστικά μας δήλωσε λίγο πριν υποβάλλει την δήλωσή του σε «πύλη» της πόλης του κιλκίς ο παραγωγός και πρώην πρόεδρος του Παλαιού Αγιονερίου κ. Στεφανίδης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]