Εκπαίδευση

Διήμερο παιδαγωγικό συνέδριο στο Κιλκίς στις 27 και 28 Μαϊου

Η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς, ο σύλλογος εκπαιδευτικών Κιλκίς και ο σύλλογος εκπαιδευτικών Παιονίας διοργανώνουν για το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28.5.23,

με ώρα έναρξης 10 το πρωί στον συνεδριακό χώρο της καπναποθήκης της «Αυστροελληνικής» το πρώτο παιδαγωγικό συνέδριο Κιλκίς, με τίτλο «Δημιουργικότητα και φαντασία στην σχολική τάξη».

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

« … Το συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, του δήμου Κιλκίς και του δήμου Παιονίας, με την συνεργασία της περιφερειακής διεύθυνσης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας και την στήριξη της ιεράς μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου και της ιεράς μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου.

Φιλοδοξούμε να είναι μία γιορτή επιστήμης και πράξης όπου 125 εκπαιδευτικοί θα παρουσιάσουν δράσεις και προτάσεις με παιδαγωγικό «αποτύπωμα». Σκοπός του συνεδρίου είναι η διάχυση καινοτόμων ή αποτελεσματικών διδακτικών και εκπαιδευτικών πρακτικών, καθώς και παιδαγωγικών θέσεων με έμφαση στη διαθεματική προσέγγιση των γνωστικών αντικειμένων. Μέσα από παρουσιάσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που υλοποιήθηκαν στα σχολεία, μεθόδων, επιστημονικών προσεγγίσεων και τις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν, θα αναδειχθεί η δημιουργικότητα των εκπαιδευτικών, θα γίνει ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών και θα ενθαρρυνθούν συνεργασίες.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι:

  • Τέχνη και εκπαίδευση
  • Λογοτεχνία και εκπαίδευση
  • ΤΠΕ στην εκπαίδευση
  • Μάθηση και παιχνίδι
  • Συνέργειες μεταξύ σχολείων ή τάξεων
  • Γονείς και εκπαίδευση
  • Ειδική αγωγή
  • Δραστηριότητες προσχολικής αγωγής
  • Η φυσική αγωγή στο δημοτικό σχολείο.
  • Οι ξένες γλώσσες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Στο συνέδριο θα προσκληθούν για να χαιρετίσουν την έναρξή του ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κκ Βαρθολομαίος, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κκ Δημήτριος, ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και βουλευτής Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς,  οι βουλευτες Κιλκίς Στέφανος Παραστατίδης και Πέτρος Παππάς ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης και οι δήμαρχοι Κιλκίς Δημήτριος Κυριακίδης και Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης. Επίσης, θα παραβρεθούν καθηγητές πανεπιστημίου, που θα εκφωνήσουν ομιλίες επιστημονικού – παιδαγωγικού περιεχομένου. Αναμένουμε ότι θα συμμετάσχουν στο συνέδριο, διά ζώσης και διαδικτυακώς, συνολικώς εκατοντάδες εκπαιδευτικών, πολλοί εκ των οποίων θα είναι επισκέπτες από άλλους νομούς.

Στόχος μας το συνέδριο αυτό να εδραιωθεί θεσμικώς πάνω σε ετήσια βάση και μέσω αυτού ο εκπαιδευτικός κόσμος της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς να αποκτήσει ένα ‘’παράθυρο’’ επικοινωνίας με όλους τους εκπαιδευτικούς της χώρας μας. Επιχειρούμε να δημιουργήσουμε ένα επιστημονικό μετερίζι ανάδειξης του μόχθου των εκπαιδευτικών του νομού μας αλλά και όλης της Ελλάδας, ένα ‘’εργαλείο’’ διάδρασης με το ‘’καινούργιο’’ στον χώρο των επιστημών και της πράξης, το παιδαγωγικό μας σπίτι για τη γνωριμία με νέα ρεύματα και προσεγγίσεις.

Στόχος μας, με αφετηρία το 1ο παιδαγωγικό συνέδριο Κιλκίς να κάνουμε το Κιλκίς παιδαγωγικό πόλο έλξης και να το βάλουμε στον εκπαιδευτικό «χάρτη» της Πατρίδας μας ως ισότιμο συμμέτοχο και συνομιλητή».

Ευχαριστήριο

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς εκφράζει τις θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες της σε όλους τους χορηγούς του 1ου Παιδαγωγικού Συνεδρίου Κιλκίς με τίτλο «Δημιουργικότητα και Φαντασία στη Σχολική Τάξη» για την πολύτιμη συνεισφορά τους.
Η προσπάθεια μας να γίνει το Κιλκίς παιδαγωγικός πόλος έλξης και να εδραιωθεί στον εκπαιδευτικό χάρτη της πατρίδας μας ως ισότιμος συμμέτοχος και συνομιλητής προσελκύοντας επιστήμονες από όλη την Ελλάδα, βρήκε θερμούς υποστηρικτές που βοήθησαν στην πραγματοποίηση του συνεδρίου μας.
Η άμεση ανταπόκρισή τους, η στήριξη τους και η ευγενική τους χορηγία, συνέβαλαν καθοριστικά στην οργάνωση των εργασιών του συνεδρίου.
Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς του Συνεδρίου που με διάθεση κοινωνικής προσφοράς προς την ‘’κοινότητα’’ συνεισέφεραν στη διοργάνωσή του:
Alumil
Φάρμα Κουκάκη
Eurimac
“Πάικο” Νερά Μακεδονίας
ΚΔΑΠ Παιδόκοσμος – Αλέξανδρος
Βιβλιοπωλείο “Σύμμετρο”
Boulangerie-Patisserie “Τσαχουρίδη”
Αρτοζαχαροπλαστείο “Μύλος”
Αρτοζαχαροπλαστείο “Eva-Mari”,
Pastry shop “KONTOS”
Βιοτεχνία Ξηρών Καρπών DEDAS NUTS

Επίσης, ευχαριστούμε το European School Radio ως χορηγό επικοινωνίας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα