Γενικά

Διευκρινίσεις για τη μη πραγματοποίηση παρέλασης στα φετινά Ελευθέρια

Ο δήμος Κιλκίς διευκρινίζει με ανακοίνωσή του ότι εξήντλησε κάθε προσπάθεια προκειμένου να του επιτραπεί η πραγματοποίηση παρέλασης αλλά η απάντηση από πλευράς Κυβέρνησης (συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Παιδείας και Εθνικής Άμυνας) ήταν αρνητική. Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του ο δήμος αναφέρει τα εξής:

“Με αφορμή σχόλια συμπολιτών μας, με τα οποία εκφράζουν τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευσή τους για την απουσία μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης από το πρόγραμμα της κεντρικής εκδήλωσης εορτασμού της ιστορικής μάχης του Κιλκίς, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

Ο δήμος Κιλκίς ως ο άμεσος διοργανωτής του προγράμματος των Ελευθερίων Κιλκίς εξήντλησε κάθε προσπάθεια και κάθε δυνατή επικοινωνία με τις διοικητικές και εκτελεστικές υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων (υπουργείο εσωτερικών, υπουργείο παιδείας και Θρησκευμάτων, υπουργείο εθνικής άμυνας) προκειμένου να του επιτραπεί η πραγματοποίηση μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης.

Οι απαγορευτικές εγκύκλιοι αναφορικά με τις παρελάσεις που εξέδωσαν τα υπουργεία την περίοδο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού δεν έχουν ανασταλεί και ως εκ τούτου η απάντηση που λάβαμε στο επίμονο αίτημά μας για την πραγματοποίηση παρέλασης, έστω και μικρότερης έκτασης σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις, ήταν αρνητική.

Συμμεριζόμαστε την πικρία των συνδημοτών μας για τη φετινή δυσμενή εξέλιξη αλλά η υγειονομική κρίση στάθηκε ισχυρότερη από την αντίθετη επιθυμία όλων μας.

Ο δήμος Κιλκίς και οι πολίτες του τιμούν την ιστορική μάχη του Κιλκίς και τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες της που πολέμησαν για την ελευθερία του τόπου μας.

Υψώνουμε τις σημαίες στα μπαλκόνια των σπιτιών και των καταστημάτων μας και συμμετέχουμε με ευλάβεια και εθνική υπερηφάνεια στην κεντρική εκδήλωση της 21ης Ιουνίου στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και στο Ηρώο Μάχης του Κιλκίς.

Την Κυριακή της 21ης Ιουνίου, εκατόν επτά χρόνια μετά την επική μάχη, θα γιορτάσουμε το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής, του απαράμιλλου ηρωισμού, τη νίκη της ειρήνης και της αναδημιουργίας στο Κιλκίς που αξίζουμε”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]