Πολιτική

Ο εορτασμός της ημέρας των μουσείων στο Κιλκίς

Η εφορεία αρχαιοτήτων Κιλκίς συμμετέχει, με υλοποίηση δράσεων, στον εορτασμό της διεθνούς ημέρας μουσείων, του οποίου η θεματική για το 2015 αφορά στα «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές», θεσμό που έχει καθιερώσει το διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) στην προσπάθεια να αναδειχθεί ο ρόλος των μουσείων στην σύγχρονη κοινωνία.
Το σχετικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

-Την Κυριακή, 17.5.15, στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου του ομώνυμου λόφου στο Κιλκίς, θα πραγματοποιηθούν από τους αρχαιολόγους της ΕΦΑ Κιλκίς Μαγδαλθνι Παρχαρίδου και Αλέκο Χατζηϊωαννίδη δύο διαδοχικές ξεναγήσεις, με με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 30 άτομα, υπό τον τίτλο «Στον λόφο του Αγίου Γεωργίου: Ματιές στην ιστορία του Κιλκίς κατά την νεώτερη περίοδο».

Ώρες ξεναγήσεων: 11 το πρωί και 12 το μεσημέρι.
-Την Τετάρτη, 20.5.15, στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς θα
πραγματοποιηθεί διαδραστικό θεατρικό δρώμενο (διάρκειας 45 λεπτών περίπου) βασισμένο στην διασκευή, από την ιστορικό-ηθοποιό Αναστασία Ιωαννίδου, του παραμυθιού του Χρήστου Μπουλώτη με τίτλο «Το άγαλμα που κρύωνε» (εκδόσεις Πατάκη) με ιστορικές– αρχαιολογικές αναφορές με μνημεία του νομού Κιλκίς.

Στην παράσταση θα συμμετάσχουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί Μαρία Βουλγαρίδου, Μενέλαος Βαλογιώργης, Αναστασία Ιωαννίδου, Πασχάλης Ρετζέπης και Πόπη Σάσσου. Τα βίντεο της παράστασης δημιούργησε ο Κώστας Γκάδρης.
Το δρώμενο απευθύνεται σε μαθητές της ε’ δημοτικού με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 25 άτομα γιά κάθε φορά και στην εξέλιξη της υπόθεσης θα συμμετάσχουν οι ίδιοι οι μαθητές.

Ωρες εκδήλωσης, 9 και 11 το πρωί.
Επί πλέον, στους συμμετέχοντες μαθητές θα διανεμηθεί επιτραπέζιο παιχνίδι γνώσεων και εξερεύνησης, που σχεδιάσθηκε από τους Αναστάσιο Κεραμάρη, Μαρία Φαρμάκη, Σταμάτη Χατζητουλούση και Βενετία Μάλαμα, αρχαιολόγους και αρχιτέκτοντα αντιστοίχως της εφορείας αρχαιοτήτων Κιλκίς και το οποίο αφορά σε επιλεγμένους χώρους, τόπους και μνημεία της γεωγραφικής επικρατείας του νομού Κιλκίς, που αποτελούν τμήμα του ευρύτερου πολιτισμικού αποθέματος της περιοχής.

Γιά περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους αρχαιολόγους της εφορείας από Δευτέρα έως Παρασκευή κτά τις ώρες 9-11 π.μ. στα τηλέφωνα 2310801402 και 2310801428.

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσώπησε τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

Βελτιωτικές αλλαγές

Μετά τις βελτιωτικές αλλαγές στο δημοτικό πάρκο – «Κήπος» του Κιλκίς για την καλύτερη αισθητική και λειτουργική εικόνα του χώρου […]

Και οι συμμαθητές παρόντες

Εκτός από θεσμικούς, πολιτιστικούς και θεσμικούς παράγοντες στην ημερίδα το παρόν στην παρουσίαση του μεταπτυχιακού για την τουριστική ανάπτυξη της […]