Γενικά

Διεθνείς διαγωνισμοί οίνου και αποσταγμάτων στην Θεσσαλονίκη

Τον 15ο διεθνή διαγωνισμό οίνου Θεσσαλονίκης και τον πρώτο διεθνή διαγωνισμό αποσταγμάτων αμπελοοινικής προέλευσης Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν η ένωση οινοπαραγωγών του Αμπελώνα Βορείου Ελλάδος και η ΔΕΘ-Helexpo.

Και οι δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 24, Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26.2.15, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:
«….Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και αποσταγμάτων πραγματοποιείται στην Ελλάδα σύμφωνα με τον κανονισμό διεξαγωγής διαγωνισμών οίνου του Διεθνούς Οργανισμού αμπέλου και Οίνου (Organisation Internationale de la Vigne et du Vin, O.I.V.), την «αναγνώριση του δικαιώματος διοργάνωσης – διεξαγωγής διαγωνισμών οίνου» του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και υπό την αιγίδα των κάτωθι φορέων:
Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση αμπέλου και Οίνου, Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση αμπελοοινικών προϊόντων, Δήμος Θεσσαλονίκης, Ένωση Ελλήνων Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Οίνου, πανελλήνια Ένωση πτυχιούχων Οινολόγων, Ένωση Ελλήνων Οινολόγων, πανελλήνια Ένωση Οινοχόων, Σύνδεσμος Ελληνικών αποσταγμάτων & Οινοπνευματωδών ποτών.

Mετά από δεκατέσσερις διοργανώσεις, ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του με τη συμμετοχή οίνων και για πρώτη φορά και αποσταγμάτων αμπελοοινικής προέλευσης από όλο τον κόσμο, τα οποίοι δοκιμάζονται από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους γευσιγνώστες.
Κύριοι στόχοι των διοργανωτών παραμένουν η παρουσίαση και προβολή της ελληνικής και διεθνούς παραγωγής οίνων και αποσταγμάτων στο καταναλωτικό και το εμπορικό κοινό.
Στον «15ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης» θα απονεμηθούν οι ακόλουθες ειδικές διακρίσεις σε οίνους που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία, εφόσον συμμετέχουν στο διαγωνισμό τουλάχιστον 5 δείγματα ανά κατηγορία και η
βαθμολογία τους αντιστοιχεί τουλάχιστον σε χάλκινο μετάλλιο:
α) σε έναν (1) οίνο, (λευκό, ροζέ ή ερυθρό) ο οποίος προέρχεται από αμπελώνες Βιολογικής Καλλιέργειας ή Βιολογικό Οίνο
β) σε έναν (1) οίνο, (λευκό, ροζέ ή ερυθρό) ο οποίος προέρχεται από αμπελώνες Ολοκληρωμένης Διαχείρισης,
γ) σε τρεις (3) ξηρούς οίνους: ένα (1) λευκό, ένα (1) ροζέ και έναν (1) ερυθρό που προέρχονται αποκλειστικά από ελληνικές ποικιλίες
δ) σε τρεις (3) ξηρούς οίνους: ένα (1) λευκό, ένα (1) ροζέ και έναν (1) ερυθρό που προέρχονται από συνδυασμό ελληνικών και διεθνών ποικιλιών, τα ακριβή στοιχεία και οι διακρίσεις των βραβευμένων οίνων και αποσταγμάτων θα κοινοποιηθούν στα ελληνικά και ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τόσο μέσα από ιστοσελίδες www.tiwc.gr και www.winesofnorthgreece.gr όσο και με την έκδοση ειδικού εντύ-
που που θα διανεμηθεί σε επαγγελματίες του χώρου και σε καταναλωτές.
Η επίσημη ανακοίνωση των μεταλλίων και η απονομή των διπλωμάτων θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, σε ειδική εκδήλωση απονομής.
αγαπητοί Συνάδελφοι, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στον «15ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης» και στον «1ο Διεθνή Διαγωνισμό Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης Θεσσαλονίκης» και να συμβάλετε κι εσείς στην προβολή
του επώνυμου Ελληνικού κρασιού και αποστάγματος. Η τελευταία ημερομηνία για την υποβολή συμμετοχής, είναι η 13 Φεβρουαρίου 2015 (επισυνάπτεται ο Κανονισμός με τους όρους και τους τρόπους συμμετοχής)».

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα