Πολιτική

«Διεκδικούμε αυτό που μας αξίζει» τονίζει το ΠΑΜΕ

Την σφοδρή εναντίωσή τους στην εφαρμοζομένη κυβερνητική πολιτική διαδήλωσαν τα μέλη και υποστηρικτές της τοπικής γραμματείας Κιλκίς του πανεργατικού αγωνιστικού μετώπου (ΠΑΜΕ), του συλλόγου γυναικών Κιλκίς-μέλους της ομοσπονδίας γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ) και του μετώπου αγώνα σπουδαστών (ΜΑΣ) σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, που συνδιοργάνωσαν οι ανωτέρω φορείς με την ευκαιρία της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της Πέμπτης 27.11.14, και το οποίο πραγματοποιήθηκε την ανωτέρω ημερομηνία στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς.
DSCN5413
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:
«Το πρωί της Πέμπτης 27 του Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς, όπως και σε ακόμα 66 πόλεις σε όλη τη χώρα, η απεργιακή συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς (μέλος της ΟΓΕ) και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Η σημαντική παρουσία απεργών εργαζομένων, ανέργων, νεολαίων και γυναικών, αυταπασχολούμενων, αγροτών και συνταξιούχων, έδειξε για ακόμη μια φορά ότι οι ταξικές δυνάμεις, παρά τις όποιες δυσκολίες και εμπόδια, κρατούν, και θα συνεχίσουν να κρατούν αναμμένη την φλόγα του αγώνα και της προοπτικής. Μία φλόγα, η οποία με την λαϊκή θέληση μπορεί να φουντώσει και να σαρώσει του εκμεταλλευτές των κόπων της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Η συγκεκριμένη απεργία ήρθε ένα μήνα μετά το μεγαλειώδες πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την 1η του Νοέμβρη, με την συμμετοχή περίπου χιλίων συνδικαλιστικών οργανώσεων και πάνω από 100000 λαού. Ήρθε ως το επόμενο βήμα της κλιμάκωσης της πάλης του λαού απέναντι στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους.
Παρ’ όλα αυτά ήταν μία απεργία που μόνο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πάλεψαν για να προετοιμαστεί, να οργανωθεί, να έχει την ανάλογη επιτυχία. Μόνον οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αγωνίσθηκαν, ώστε να «σπάσει» η τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς, να ξεπεραστούν η ηττοπάθεια και η μοιρολατρία. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ένα μήνα τώρα οι πλειοψηφίες των διοικήσεων των σωματείων του νομού, είτε δεν συνεδρίασαν καν για το θέμα της απεργίας, είτε δεν συγκάλεσαν γενικές συνελεύσεις, ώστε η απεργία να γίνει υπόθεση του συνόλου των εργαζομένων, είτε ενημέρωσαν τους συναδέλφους την τελευταία ημέρα για την απεργία και την συγκέντρωση. Απόντες από τους εργασιακούς χώρους όλον αυτόν τον μήνα ήταν τόσο το εργατικό κέντρο όσο και το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, με αποτέλεσμα μιάν ανύπαρκτη συγκέντρωση και την μη πραγματοποίηση πορείας. Με αυτή την στάση τους δικαιολογούν απολύτως τον τίτλο του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Βάζουν πλάτη όχι μόνο να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και στην προώθηση της αστικής ιδεολογίας.
Από το βήμα της συγκέντρωση ο Τάσος Βασιλακάκης, αντιπρόεδρος του σωματείου ΟΤΑ Κιλκίς και μέλος του ΝΤ/ΑΔΕΔΥ, αναφέρθηκε, εκτός των άλλων, στα αιτήματα που θέτει το ταξικό κίνημα στον λαό, στην αναγκαιότητα της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, αλλά και στην αιτία των δεινών που ζει η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της και η οποία δεν είναι άλλη από την ακόρεστη ανάγκη των μονοπωλίων για κερδοφορία. Με παραδείγματα και στοιχεία έδειξε, ότι ακόμη και μέσα στην κρίση πολλοί μονοπωλιακοί όμιλοι και επιχειρήσεις που βρίσκονται και στην περιοχή μας συνεχίζουν να αυξάνουν την κερδοφορία τους. Παρ’ όλα αυτά ο λαός της περιοχής φτωχαίνει όλο και περισσότερο. Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τον παγκόσμιο πλούτο που παράχθηκε το 2013, αντιστοιχούν 56000 δολλάρια σε κάθε ενήλικο κάτοικο του πλανήτη.
Στο τέλος κάλεσε το λαό να μην κάνει καμμιά έκπτωση από τις ανάγκες του και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την ζωή που μας αξίζει. Να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε την πάλη μας απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.
Μετά την συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα