Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Διαβάζετε πιό προσεκτικά κύριε πρόεδρε

Από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας Γιάννη Παπαδόπουλο λάβαμε την ακόλουθη επιστολή:
«Κύριε διευθυντά,

Σε απάντηση του δημοσιεύματος υπό τον τίτλο «Συνεδρίαση με αποχώρηση των συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας» που καταχωρίσθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Μαχητής», έχω να σας αναφέρω τα κάτωθι καθώς με αφορούν ως πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας:

Στο άρθρο που δημοσιεύετε, αναφέρεστε σε «αντιδεοντολογική συμπεριφορά» του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και σε «κατά παράβαση του ρόλου και τον αρμοδιοτήτων» συμπεριφορά.

Αυτοί οι χαρακτηρισμοί εκτός από ψευδείς είναι και συκοφαντικοί, καθώς λειτούργησα και λειτουργώ πάντοτε εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων μου ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου οι οποίες αρμοδιότητες προκύπτουν από τη νομοθεσία.

Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση, της 23ης Ιανουαρίου, στην οποία αναφέρεσθε και στο θέμα που αφορούσε έγκριση δαπανών ΠΟΕ, προέκυψε ισοψηφία 10 ψήφων υπέρ και 10 κατά και σύμφωνα με το άρθρο 96 παρ. 4 του Ν. 3463 (κύρωση του κώδικα δήμων και κοινοτήτων) αλλά και τον Κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας στο άρθρο 7 παρ. 7: «Το συμβούλιο λαμβάνει τις αποφάσεις του με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων, αν δεν υπάρχει άλλη διάταξη που ορίζει διαφορετικά. Σε περίπτωση ισοψηφίας επικρατεί η ψήφος του προέδρου». Έτσι λοιπόν πλειοψήφησε η άποψη της δημοτικής αρχής επί του συγκεκριμένου θέματος, γι αυτό και δεν υπεβλήθη ένσταση από καμμιά παράταξη.

Προξενεί αλγεινή εντύπωση η σπουδή σας να υιοθετήσετε ατυχείς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς και ουσιαστικά να κατασκευάσετε ρεπορτάζ δίχως καν να μπείτε στη διαδικασία να επιβεβαιώσετε την είδηση δημοσιογραφικά αφού δεν ήσασταν παρών, ζητώντας και την άποψη της άλλης πλευράς όπως επιτάσσει η δημοσιογραφική δεοντολογία.

Παρακαλούμε για τη δημοσίευση της παρούσας στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας σας».

Σημείωση της σύνταξης: Κύριε πρόεδρε, του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας, σας συνιστούμε να ξαναδιαβάσετε προσεκτικότερα τα αναγραφόμενα στο θέμα και να διαπιστώσετε, ότι, όπως ορθώς πράττετε και εσείς, έχουν τεθεί σε εισαγωγικά διότι αφορούν σε λεγόμενα των εκπροσώπων της αποχωρήσασας μειοψηφίας, και δεν αποτελούν απόψεις της εφημερίδας μας.

Τα όσα πραγματικά συνέβησαν στην επίμαχη ψηφοφορία, σε μέρος των οποίων αναφέρεται η απάντησή σας, και τα οποία επί της ουσίας καταρρίπτονται από το γεγονός, ότι η εν λόγω συνεδρίαση αποδείχθηκε εξόχως «τραυματική» σε ό,τι αφορά στην λειτουργία ενός θεσμικού οργάνου, όπως το δημοτικό συμβούλιο αλλά και εκ του γεγονότος, ότι σε αυτήν προσήλθε ετεροχρονισμένα γιά το θέμα της συζήτησης επί του επίμαχου θέματος δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, προφανώς γιά να αποκαταστήσει την τάξη των αριθμών, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει ποιό θέμα συνεζητείτο και τί βεβαίως είχε ειπωθεί!

Βλέπετε, το ρεπορτάζ δεν χρήζει πάντα φυσικής παρουσίας και μπορεί , εάν το θελήσετε να συνεισφέρει περισσότερο στο τί ακριβώς συνέβη στην επίμαχη συνεδρίαση.

Τα γραφόμενα περί «αλγεινής εντύπωσης» και απόπειρας «να υιοθετήσουμε ατυχείς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς» δεν μας «αγγίζουν» όχι μόνον διότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά και διότι έχουμε συνηθίσει να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιου είδους αντιδράσεις, όταν κάποιοι θεωρούν, ότι θίγονται από τα γραφόμενά μας.

Περισσότερα

«Τραβάς με, τραβώ σε»

Και… προσωπικό εικονολήπτη, που τον «τραβά» στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς απέκτησε… ο «συλλογικός» Κώστας Τσαουσίδης! Κάποιες στιγμές, πάντως, […]

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Χρήστου Γκουντενούδη με τον Σάκη Τραχανίδη

«Μπλόκο» σε… «μπλόκο»!

Στο ύψος του Πευκοδάσους «μπλόκαραν» τα τρακτέρ των αγροτοκτηνοτρόφων οι αστυνομικές δυνάμεις, και δεν επέτρεψαν την πρώτη απόπειρά τους να […]

Δείτε ακόμα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]