Γενικά

Διάσταση απόψεων για γνωμοδότηση βιομηχανικής μονάδας στον δήμο Κιλκίς

Διάσταση απόψεων σημειώθηκε στον συνδυασμό της πλειοψηφίας του δήμου Κιλκίς κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 9.3.20, και συγκεκριμένα κατά την συζήτηση επί του θέματος της γνωμοδοτήσεως της επιτροπής ποιότητας ζωής σχετικώς με την τήρηση των προϋποθέσεων προστασίας του περιβάλλοντος από μονάδα της βιομηχανικής περιοχής Κιλκίς στο Σταυροχώρι, εν όψει αδειδοτήσεως της λειτουργίας της.

Ετσι, ενώ η εισήγηση της επιτροπής ήταν αρνητική, συμπεριλαμβανομένων των ψήφων τεσσάρων στελεχών του συνδυασμού της πλειοψηφίας «Κιλκίς Μπροστά», και συγκεκριμένα των Κωνσταντίνου Πουντζουκίδη, Θεμιστοκλή (Θέμι) Κοσμίδη, Χάρη Ξενιτίδη και του προέδρου Γιώργου Μπαλάσκα, κατά την επί του θέματος ψηφοφορία άλλα στελέχη του ίδιου συνδυασμού, οι Ανέστης Πογέλης, Κατερίνα Γιαννακούλα-Ζιούτα, Αλέκος Σημαιοφορίδης και Γιώργος Κεμανίδης καθώς και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παύλος Θωμαϊδης έδωσαν θετική ψήφο.

Το ίδιο και ο Βλάσης Κουρτίδης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του «ναι» στην γνωμοδότηση ευθύς εξαρχής, μειοψηφώντας μόνος από τον συνδυασμό της πλειοψηφίας κατά την αρνητική εισήγηση της επιτροπής ποιότητας ζωής.

Εν τέλει, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφίαν των παρόντων συμβούλων γνωμοδότηση υπέρ της αδειοδοτήσεως της βιομηχανικής μονάδας παραγωγής βιοκαυσίμων.

Κατά την διεξαχθείσα συζήτηση, τις πλέον υποστηρικτικές θέσεις υπέρ της θετικής γνωμοδοτήσεως προέβαλαν, αντιτιθέμενοι στην αρνητική εισήγηση της επιτροπής ποιότητας ζωής ο επικεφαλής τουσυνδυασμού «Ενωτική Δύναμη Κιλκίς» Δημήτρης Τσαντάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Βαφειάδης και ο παριστάμενος άλλοτε προϊστάμενος του τμήματος περιβάλλοντος δήμου Κιλκίς Νίκος Ράπτης.

Όσο γιά τον επικεφαλής του «Συμμετέχω-Ο δήμος στα χέρια του πολίτη» Δημήτρη Αγαθόπουλο υποστήριξε την αρνητική γνωμοδότηση ως μέλος της επιτροπής ποιότητας ζωής.

Σημειώνεται, ότι αρκετή ώρα πριν την συζήτηση επί του θέματος, και συγκεκριμένα κατά την διάρκεια αντίστοιχης επί των εκτός ημερησίας διατάξεως θεμάτων προσήλθε ο πρόεδρος της κοινότητας Σταυτοχωρίου Γιάννης Αρβανιτίδης, ο οποίος μετέφερε την εναντίωση των κατοίκων της πειριοχής στην λειτουργία της συγκεκριμένης βιομηχανικής μονάδας παραγωγής βιοκαυσίμων εφ’ όσον δεν πληροί τις περιβαλλοντικές προϋποθέσεις.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα