Αγροτικά

Διασυνοριακό πρόγραμμα Ελλάδος-Σκοπίων γιά προστασία οικοσυστημάτων

Η διεύθυνση δασών Κιλκίς σε συνεργασία με τα δασαρχεία Κιλκίς και Γουμένισσας, στο πλαίσιο του διασυνοριακού έργου «Αιτολός», που αφορά σε προγράμματα διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδος-Σκοπίων γιά την προστασία οικοσυστημάτων διοργάνωσε διήμερη συνάντηση στην πόλη του Κιλκίς στις 4 και 5.6.14.
Στην συνάντηση παρέστησαν εκπρόσωποι όλων των εταίρων του έργου και συζητήθηκαν τα τρέχοντα τεχνικά θέματά του. Παράλληλα ενημερώθηκαν για το έργο το οποίο επιτελείται από τις τοπικές δασικές υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς για την βελτίωση των δομών και των μεθόδων μείωσης των λαθροϋλοτομιών στα δασικά οικοσυστήματα και του παράνομου εμπορίου ξυλείας στη περιοχή μας.
Στους εταίρους (αξιωματούχοι της δασικής υπηρεσίας των Σκοπίων) έγινε επίδειξη της γεφυροπλάστιγγας η οποία εγκαταστάθηκε στο Τελωνείο Ευζώνων στο πλαίσιο του έργου «AITOLOS» και ξενάγηση στο πολεοδομικό συγκρότημα και την ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς αναδεικνύοντας τις δομές και τις μεθόδους μείωσης των λαθροϋλοτομιών στα σασικά οικοσυστήματα ,ενώ παράλληλα αναδείχθηκε και η οικολογική αξία της περιοχής.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]