Γενικά

Διαμαρτυρία 12 καθαριστριών κατά του διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς για μη ανανέωση των συμβάσεών τους

«Πυκνώνουν» τα « πυρά» κατά του διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς Ιωάννη Ανδρίτσου εξ αιτίας επιλογών του όσον αφορά στις διάφορες υπηρεσίες και στο προσωπικό τους.

Τις νέες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφασή του να μην ανανεώσει τις συμβάσεις εργασίας δώδεκα εργαζομένων στην υπηρεσία της καθαριότητας, υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις (ΙΔΟΧ) και ανέλαβαν υπηρεσία την 1η Νοέμβρη του 2019, παρά τις αυξημένες ανάγκες του νοσοκομείου και σ’ αυτόν τον τομέα εξ αιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, εκείνο, το οποίο ώθησε τις συγκεκριμένες εργαζόμενες στην διαμαρτυρία, ήταν το ότι η διοίκηση του ιδρύματος επέλεξε ιδιωτική εργολαβία, γιά να αναθέσει το αντικείμενο των δώδεκα μετά την ολοκλήρωση των συμβάσεών τους, παρ’ όλο που με νομοθετική ρύθμιση δόθηκε προσφάτως στους διοικητές των νοσοκομείων η δυνατότητα να παρατείνουν κάθε σύμβαση ωρισμένου χρόνου έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Και «πατώντας» ακριβώς πάνω σε αυτήν την πρόσφατη ρύθμιση (σ.σ.:σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2020) οι δώδεκα, σύμφωνα με «πηγή» από το στενό περιβάλλον τους, προτίθενται να χρησιμοποιήσουν κάθε ένδικο μέσον κατά της απόφασης της διοίκησης του νοσοκομείου Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα