Κοινωνία

«Διαμαρτύρονται» οι Γουμενισσιώτες για το νοσοκομείο τους

«Οι συστηματικές προσπάθειες του διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ κ. Βεντούρη να υποβαθμίσει περεταίρω το ιστορικό μας ίδρυμα, δείχνουν πλέον να πιάνουν τόπο», υπογραμμίζουν 16 φορείς και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας Γουμένισσας, μεταξύ των οποίων και η ιερά μητρόπολις Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, σε καταγγελία τους με θέμα την υποβάθμιση του νοσοκομείου Γουμένισσας.
Στην καταγγελία τους οι υπογράφοντες τονίζουν, μεταξύ άλλων:
«…Η χειρουργική κλινική μετά την οριστική άρνηση του κ. Βεντούρη να αποσπάσει ιατρό αναισθησιολόγο, οδηγείται σε κλείσιμο.
– Τα παιδιά μας ( περίπου 3.000 παιδάκια στην περιοχή του δήμου Παιονίας ) δεν απολαμβάνουν την δέουσα περίθαλψη, καθώς δεν μας έχει σταλεί ποτέ από την 4η Υ.ΠΕ παιδίατρος».
Επισημαίνοντας ότι «η Γουμένισσα είναι μια ακριτική περιοχή ενός ακριτικού νομού που με «νύχια και με δόντια» παλεύει να διατηρήσει τα λιγοστά πλέον κεκτημένα που της έχουν απομείνει», οι φορείς προσθέτουν:
«Το νοσοκομείο μας, το οποίο εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή του δήμου Παιονίας, μιας περιοχής 30.000 περίπου κατοίκων, απειλείται πλέων ευθέως με αφανισμό.
Σήμερα με την παρούσα σας δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί το όνειρο του κ. Βεντούρη και να μετατραπεί το νοσοκομείο μας σε γηροκομείο ή κέντρο χρόνιων παθήσεων ή όπως αλλιώς το ονομάσει.
Αίτημα της Γουμένισσας ήταν και παραμένει η μετατροπή ενός τμήματος (δέκα κλίνες ) του ιδρύματος μας σε χρονίων πασχόντων με την παράλληλη συνέχιση της λειτουργίας και των άλλων κλινικών (χειρουργική, παθολογική) και όχι αυτό που θέλει ο κ. Βεντούρης και να μας κλείσει οριστικά.
Η απόφαση του κ. Βεντούρη για την Γουμένισσα και τους κατοίκους της αλλά και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου μας είναι πλέον ολοφάνερη.
Αγωνιζόμαστε με τους εργαζομένους, τους φορείς και τους κατοίκους οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα καταβάλουν φιλότιμες προσπάθειες προσπαθώντας να διαφυλάξουν τα δίκαια μας.
Το νοσοκομείο Γουμένισσας θα συνεχίσει να υπάρχει, θέλει δεν θέλει ο κ. Βεντούρης, ακόμη κι αν χρειαστεί να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις έναντι οποιουδήποτε επιβουλεύεται το κακό του τόπου μας.»
Την καταγγελία υπογράφουν οι:
Ιερά μητρόπολις Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, πρόεδρος δημοτικής κοινότητας Γουμένισσας.
πρόεδρος τοπικής κοινότητας Κάρπης
πρόεδρος τοπικής κοινότητας Γρίβας
πρόεδρος τοπικής κοινότητας Πενταλόφου-Ομαλού
πρόεδρος τοπικής κοινότητας Φιλυριάς-Γερακώνας
πρόεδρος τοπικής κοινότητας Καστανερής
πρόεδρος τοπικής κοινότητας Στάθη
πρόεδρος τοπικής κοινότητας Πολυπέτρου
σωματείο εργαζομένων Γ.Ν. –Κ.Υ. Γουμένισσας
εμπορικός σύλλογος
πολιτιστικός σύλλογος Γουμένισσας «Οι Παίονες»
πολιτιστικός σύλλογος Κάρπης
πολιτιστικός σύλλογος Γουμένισσας «Αγιος Τρύφων»
πολιτιστικός σύλλογος Γουμένισσας «Διογένης ο Σινωπεύς»
πολιτιστικός σύλλογος Γρίβας

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Το… «γούρι»

Αυτή τη φορά η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς πέρασε νικηφόρα από την Αθήνα η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς […]