Εκπαίδευση

“Διάλυμα στο Διάλειμμα” από τέσσερις” μικρούς επιστήμονες” του γυμνασίου του Σ.Σ. Μουριών

Η Ελευθερία, η Κωνσταντίνα, η Μαρία και ο Άγγελος, οι τέσσερις μικροί επιστήμονες ήταν οι πρωταγωνιστές της δράσης «Διάλυμα στο Διάλειμμα» που έλαβε χώρα στο γυμνάσιο Σ.Σ. Μουριών, την Παρασκευή 27.5.22.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

“ … Με την αρωγή του περιφερειακού τμήματος Κ.Δ. Μακεδονίας της ένωσης Ελλήνων χημικών, τα παιδιά εκτέλεσαν πειράματα στους συμμαθητές τους, τα οποία διδάχθηκαν μέσα στη σχολική χρονιά από τον αναπληρωτή καθηγητή χημείας και εκπρόσωπο του ΠΤΚΔΜ της ΕΕΧ στον νομό Κιλκίς Αθανάσιο Τατάρογλου.

Τα παιδιά μαθαίνουν ευκολότερα μέσα από τα πειράματα, καθώς βλέπουν και τη χρηστικότητα της χημείας στην καθημερινή ζωή τους από τα απλά υλικά που χρησιμοποιούνται, καθώς αντιλαμβάνονται καλύτερα τον κόσμο από το πρίσμα της χημείας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε και διανομή του εντύπου του ΠΤΚΔΜ, που εκδόθηκε γιά την πανελλήνια ημέρα χημείας του 2022.

Ευχαριστούμε το γυμνάσιο Σ.Σ. Μουριών και τον διευθυντή Δημήτρη Τζαβέλλα γιά τη βοήθεια στην υλοποίηση της δράσης”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΩΜΝΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Επ’ ευκαιρία της σημερινής τοπικής εορτής της πόλης μας, αφιερωμένης στη μνήμη των πολιούχων της Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στη […]

Συνάντηση με νόημα

Στην Αθήνα βρέθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς και δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα και συναντήθηκε με τον συντοπίτη […]