Κοινωνία

Διάκριση 1ου ΔΣ Κιλκις σε πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής

Μία σημαντική πανελλήνια διάκριση απέσπασε η ομάδα ρομποτικής του 1ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στον τρίτο πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, επιστήμης και τεχνολογίας.

Στο σχετικο ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:

«Η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας έλαβε μέρος και διακρίθηκε στον 3ο πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής του οργανισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής, επιστήμης και τεχνολογίας WRO Hellas (περιφερειακός διαγωνισμός Κεντρικής Μακεδονίας Μακεδονίας) με τίτλο «Οχήματα και μεταφορές του αύριο», ο οποίος διενεργήθηκε στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν 82 σχολεία ( 38 δημοτικά, 21 γυμνάσια και 8 λύκεια) και κατέλαβε την πέμπτη θέση συγκεντρώνοντας από τους κριτές την εξαιρετική βαθμολογία των 353 βαθμών.

Η ομάδα μας «Οι Ρομποτίστας» αποτελούμενη από τους/τις μαθητές/τριες του Ε1 Δημήτριο Βουλγαράκη, Αιμιλία-Αθηνά Γούναρη, Ευάγγελο Καϊμακτσή, του ΣΤ1 Γεώργιο Γιαβασίδη και του ΣΤ2 Νικόλαο Γκιουλέκα και Ιωάννη Καραβαλάκη, συμμετείχαν με το θέμα «Ταξί για άτομα με ειδικές ανάγκες» και η συμμετοχή στον διαγωνισμό έγινε στα πλαίσια του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Ρομποτική και αειφορική διαχείριση περιβάλλοντος» που υλοποιούν οι μαθητές των Ε1, στ1 και στ2 τμημάτων τη φετινή σχολική χρονιά με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους Μαρία. Βαβουλίδου, Ευστράτιο Καρατζίδη, Χαράλαμπο Λουκίδη και Αναστάσιο Τριανταφυλλίδη.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τη διάθεση το ζήλο και το ενδιαφέρον που επέδειξαν για το πρόγραμμα, την κατασκευή της πίστας και της αφίσας, τη συνεργασία και την ευγενή άμιλλα τους και τη συμμετοχή και διάκρισή τους στο Διαγωνισμό.

Μας έκαναν πραγματικά υπερήφανους. Στους εκπαιδευτικούς για την έμπνευση και υλοποίηση του προγράμματος, ενός πρωτοποριακού προγράμματος που εμπλέκει και προωθεί την εκπαιδευτική ρομποτική στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσα στο σύγχρονο δημόσιο σχολείο.

Στους γονείς των μαθητών/τριών της ομάδας που αγκάλιασαν αυτήν την προσπάθεια, στήριξαν τα παιδιά τους και συνεργάστηκαν άψογα με το σχολείο. Στους ευγενικούς χορηγούς μας WRO Hellas, Φάρμα Κουκάκη για την παροχή των σετ ρομποτικής και στον γονέα Λεωνίδα Παπαδόπουλο για την προσφορά στα μπλουζάκια της ομάδας για τον διαγωνισμό.

Αποτέλεσε για εμάς ως σχολική κοινότητα μία εξαιρετική εμπειρία συνεργασίας μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, τοπικής κοινωνίας που απέδωσε έναν εξαιρετικό καρπό, την ένταξη της ρομποτικής στην μαθησιακή διαδικασία η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες σχολικές χρονιές (μια που βάλαμε το λιθαράκι φέτος) και τη διάκριση μας σε έναν διαγωνισμό πανελλήνιας εμβέλειας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επισκεψη της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στην Αγία Παρασκευή

Αν… δεν ήταν ο Σούλης!

Τον υφυπουργό υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο ανακοίνωσε ότι φέρνει στο Κιλκίς γιά εκδήλωσή της η διοικούσα επιτροπή εκλογικής περιφερείας (ΔΕΕΠ) Κιλκίς […]