Πολιτισμός

Διακρίσεις της Ε.Πεταλά σε διεθνείς διαγωνισμούς

Την διεθνή καταξίωση γνωρίζει τα τελευταία χρόνια η κιλκισιώτισσα εικαστική καλλιτέχνις Ευτυχία Πεταλά.

Τους τελευταίους μήνες του 2014, δημιουργίες της διακρίθηκαν σε διεθνείς εκθέσεις και διαγωνισμούς σε Βουλγαρία, Σερβία και Πολωνία.
Ειδικότερα, η κ. Πεταλά έκανε αισθητή την παρουσία της και απέσπασε έπαθλα από τους ακόλουθους φορείς και στις ακόλουθες εικαστικές διοργανώσεις:

-Από την ακαδημία Καλών Τεχνών της πολωνικής πόλης Γκντανσκ.
-Στην διεθνή διαγωνιστικού χαρακτήρα έκθεση της πολωνικής πόλης Γκλίβιτσε (μία από τους 19 βραβευθέντες καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες επί συνόλου …661 από 49 χώρες!).
-Στην «μπιεννάλε» μικρής φόρμας και «εξ λίμπρις», γιά βιβλία της πολωνικής πόλης Οστρόφ Βιλκοπόλσκι.
-Στην έκθεση στην γκαλλερύ «ΜΑS» της σερβικής πόλης Οτζάτσι.
-Στην διεθνή διαγωνιστική έκθεση «εξ λίμπρις» γιά βιβλία της Σόφιας, με τίτλο «Εξ λίμπρις, εξ αμόρε».

Είχαν προηγηθεί ανάλογες διακρίσεις τα προηγούμενα χρόνια σε Γαλλία, Δανία, Ισπανία, Αργεντινή και άλλες χώρες ενώ έχει συμμετάσχει σε πάμπολλες εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα.

Εργα της παρουσιάσθηκαν την τελευταία εικοσαετία, από τότε δηλαδή που ξεκίνησε να ασχολείται συστηματικώς με τις εικαστικές Τέχνες έως σήμερα, σε ομαδικές εκθέσεις στο Κιλκίς, ιδίως δε στην αίθουσα «Κούρος Ευρωπού» της «Τέχνης» η οποία φιλοξένησε και ατομικές της.

Η Ευτυχία Πεταλά μαθήτευσε σε σπουδαίους εικαστικούς καλλιτέχνες όπως ο Ξενής Σαχίνης και ο Κυριάκος Καμπαδάκης, και οι δημιουργίες της καλύπτουν ευρύ φάσμα εικαστικών Τεχνών.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα