Πολιτική

«Διαφοροποιούν» την θέση τους με τον Κ. Βιολιτζή τρία στελέχη του συνδυασμού του

Την θέση τους από τον επικεφαλής του συνδυασμού «Το Επιμελητήριο Αλλάζει» Κώστα Βιολιτζή αναφορικά με τον απολογισμό δράσης που παρουσίασε, διαφοροποιούν τρία στελέχη.

Πρόκειται γιά τα στελέχη του εν λόγω συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτη Αμοιρίδη, Μιχάλη Αναστασιάδη και Γεωργία Κολεσιώτου, που ουσιαστικώς «αδειάζουν» τον κ. Βιολιτζή γιά τον προαναφερθέντα απολογσιμό.

Οι τρεις συνυπογράφουν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Ο Κώστας Βιολιτζής αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει ένα δημόσιο απολογισμό για τον ένα και πλέον χρόνο μετά τις τελευταίες εκλογές του επιμελητηρίου και τη συμμετοχή του συνδυασμού «Το Επιμελητήριο Αλλάζει», του οποίου ηγήθηκε και με τον οποίο έχουμε εκλεγεί σύμβουλοι στις τελευταίες εκλογές, και χρησιμοποιεί τον πληθυντικό.

Ο απολογισμός όμως αυτός είναι εντελώς προσωπικός δικός του, αφού δε μας κάλεσε να συζητήσουμε ένα τέτοιο θέμα και γι αυτό δεν τον προσυπογράφουμε και δεν συντασσόμαστε μαζί του σε αυτόν.

Βέβαια, δεν τον προσυπογράφουμε και δεν συντασσόμαστε όχι μόνο για τους τύπους, αλλά και για την ουσία του.

Πρώτα για το επιμελητήριο, αφού αποκρύπτει τα προβλήματα που το ταλανίζουν και μας απασχόλησαν, όπως η βιωσιμότητά του, η πληρωμή ή μη των υπαλλήλων του και των άλλων υποχρεώσεων του προς ασφαλιστικούς φορείς, τα δάνεια που έχει συνάψει για διάφορους σκοπούς και το πώς χρησιμοποιεί τα ποσά που αντλεί. Εξάλλου, συνηθίζεται απολογισμό να κάνει πρώτα εκείνος που διοικεί και όχι η αντιπολίτευση.

Μετά για το συνδυασμό μας. Όντως ασκούμε με συνέπεια και εργατικότητα εποικοδομητική αντιπολίτευση, αυτό όμως γινόταν πάντα και από όλες τις προηγούμενες «αντιπολιτεύσεις», αφού μετά τις εκλογές ένας είναι ο στόχος, το καλό των επιχειρήσεων του ν.Κιλκίς.

Πάντα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα και θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα. Όσο για την ανταπόκριση της διοίκησης του επιμελητηρίου, βρίσκουμε ανταπόκριση στα ανώδυνα.

Στα επώδυνα και σε αυτά που την ενοχλούν, φωνή βοώντος εν τη ερήμω, με πιο πρόσφατο την καταχρηστική χρήση των υποδομών του Επιμελητηρίου (τηλεφώνων, αιθουσών, προσωπικού) από το δημοτικό συνδυασμό του κ.Τονικίδη, αφού παρά τη σχετική συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο και τις υποσχέσεις να μην επαναληφθεί, συνεχίζεται η ίδια τακτική.

Και τέλος και το σημαντικότερο, όσον αφορά την εκπλήρωση των προσδοκιών των επιχειρήσεων μελών του Επιμελητηρίου από τη διοίκηση του επιμελητηρίου και από το συνδυασμό μας, πρώτα θα έπρεπε να ερωτηθούν τα εκλεγμένα μέλη.

Μετά να γίνει μία συζήτηση-ενημέρωση με όλα τα στελέχη που συγκρότησαν το Συνδυασμό «ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΑΖΕΙ». Και βέβαια, αν πραγματικά θέλαμε μία εικόνα, θα έπρεπε να ζητηθεί η άποψη των συναδέλφων επιχειρηματιών με τους οποίους ερχόμαστε καθημερινά όλοι μας σε επαφή. Με τέτοιες τακτικές το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.

Όλα αυτά δεν έγιναν, γιατί είναι προφανώς δευτερεύοντα για τον κ.Βιολιτζή. Σε κάθε χώρο που λειτουργούμε και εκπροσωπούμε κάποιες ομάδες, επιχειρηματίες, πολίτες, δημότες, κ.ά. το ζητούμενο είναι η συνεργασία, η εποικοδομητική λειτουργία, όχι η στείρα αντιπολίτευση, από όποια θέση και αν μας τοποθετήσουν αυτοί που μας ψηφίζουν. Η κοινωνία μας όμως μπούχτισε από εξουσίες, εξουσιάζοντες και συμπολιτεύσεις.

Θέλει και έχει ανάγκη συνεπών αντιπολιτεύσεων και όχι «προθύμων».

Το επιμελητήριο, με τον τρόπο που διοικείται από τον κ.Τονικίδη τα τελευταία 18 χρόνια, είναι μακριά από τις ανάγκες των επιχειρήσεων και εμείς είμαστε απέναντι σε αυτόν τον τρόπο λειτουργίας και διοίκησης».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]