Εκπαίδευση

Διαδικτυακή τιμητική επικοινωνία Ν.Κεραμέως με την βραβευμένη μαθητική ομάδα του Κιλκίς

Εδώ και μερικές ημέρες όλη η Ελλάδα μιλά γιά την μαθητική ομάδα από το Κιλκίς, που τιμήθηκε στην πρωτεύουσα της Εσθονίας Ταλλίν με το πρώτο βραβείο πανευρωπαϊκού διαγωνισμού σχετικού με την εικονική νεανική επιχειρηματικότητα.

H κιλκισιώτικη ομάδα, με μαθητές του 2ου πειραματικού γυμνασίου και του 2ου πειραματικού λυκείου παρουσίασε καινοτόμο εφαρμογή καλλιέργειας μικρολαχανικών (Microgreen – Magicgreen), η οποία κρίθηκε ως το κορυφαίο “sturt up” («σταρτ απ») της Ευρώπης γιά φέτος.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο έφτασαν σε μία κορυφαία διάκριση όχι μόνο γιά τους ίδιους, γιά τους καθηγητές τους και για τα σχολεία τους αλλά για την χώρα μας γενικότερα.

Την βασική ομάδα αποτελούν οι μαθητές της τρίτης γυμνασίου του 2ου πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς Χριστίνα Κεχαγιά και Αλέξανδρος Κατσαρώνας και της δευτέρας Λυκείου του 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς Μαρία ΔούρουΠαναγιώτης ΚαρατζάςΚωνσταντίνος Κουκάκης και Χάρης Κολιούσκας, ενώ οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί ήταν η Ελένη Σιδηροπούλου, καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας και ο συνάδελφός της Σταύρος Κατσαρώνας, καθηγητής τεχνολογίας.

Σε ελάχιστη αναγνώριση και ηθική επιβράβευση αυτής της συμβολής τους στην ανωτέρω ξεχωριστή διάκριση, η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε την πραγματοποίηση διαδικτυακής συνάντησης με τα στελέχη της ομάδας, εν είδει υποδοχής και δημόσιας προβολής τους,  σήμερα Πέμπτη 21.7.22.

Θα τους δεχθεί και ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης

Εξ άλλου, έγινε γνωστό, ότι την βραβευμένη κιλκισιώτικη μαθητική ομάδα εικονικού επιχειρείν θα δεχθεί τιμητικώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ Microgreen – Magicgreen ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Η διαφορά… στο πατρώνυμο

Aνάμεσα σε αυτά, που προκάλεσαν εντύπωση στην πρόσφατη ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου από πλευράς […]