Εκπαίδευση

Διαδικτυακή συζήτηση μαθητών του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς με τον ευρωβουλευτή Κ.Αρβανίτη

Την Παρασκευή, 18.3.22, σε διαδικτυακή εκδήλωση του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (EPAS)», με θέμα «Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», μετά από πρόσκληση, παραβρέθηκε ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης.

Ο Κώστας Αρβανίτης είναι μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης, έχοντας μελετήσει την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διατύπωσαν ερωτήματα γύρω από θέματα ισότητας ανδρών-γυναικών, την ισότιμη πρόσβαση στη στέγαση, στην εκπαίδευση και στην εργασία, για θέματα ελευθερίας λόγου, ίσης αντιμετώπισης από τον νόμο και αποδοχής του διαφορετικού, αλλά και για το προσφυγικό ζήτημα.

Επίσης, έθεσαν γενικότερα ερωτήματα αναφορικά με την χρησιμότητα και τον ρόλο του Κοινοβουλίου στη διασφάλιση των Aνθρωπίνων Δικαιωμάτων και συνομίλησαν με τον Eυρωβουλευτή για δύο περίπου ώρες.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα