Εκπαίδευση

Άνοδος της ΔΑΣ στην σύνθεση της διοίκησης ΝΤ Κιλκίς ΑΔΕΔΥ

Με αφορμή τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στο τμήμα νομού Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ, που διενεργήθηκαν κατά την διάρκεια του φετινού συνεδρίου της, η προσκείμενη στο ΚΚΕ «Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σημαντική αύξηση σε ψήφους, ποσοστό και έδρες, κατέγραψε η ΔΑΣ στο πρόσφατο συνέδριο του Νομαρχιακού Τμήματος Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ, όπου εκφράστηκαν με την ψήφο τους οι δημόσιοι υπάλληλου του νομού.

Συγκεκριμένα, η ΔΑΣ αναδείχθηκε σε δεύτερη δύναμη, από τέταρτη που ήταν έως τώρα. Με βάση τους συσχετισμούς που διαμορφώθηκαν στο συνέδριο η ΔΑΣ έλαβε 14 ψήφους, με ποσοστό 23,73% και λαμβάνει δύο έδρες (από μία) στην εκτελεστική γραμματεία του νομαρχιακού τμήματος Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ.

Η συνεχής ανοδική πορεία των δυνάμεων της ΔΑΣ τα τελευταία χρόνια είναι αποτέλεσμα της καθημερινής αδιάκοπης προσπάθειας των δυνάμεων, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες τους στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στους δήμους και στις περιφέρειες σε κάθε χώρο δουλειάς.

Είναι αποτέλεσμα της βασανιστικής προσπάθειας γιά την αναζωογόνηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, της χειραφέτησης του από τις επιδιώξεις του κράτους και της εργοδοσίας, της εκρίζωσης του σαρακιού της παθητικής αναμονής και της κυβερνητικής εναλλαγής.

Ευχαριστούμε τους εκατοντάδες συναδέλφους μας, που με την ψήφο τους στα σωματεία τους έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα μαχητικής συλλογικής διεκδίκησης και αγώνα. Ευχαριστούμε επίσης όσους αντιπροσώπους του συνεδρίου έκαναν το βήμα να συμπορευτούν στο πλευρό μας. Τους καλωσορίζουμε. Με το χέρι στην καρδιά έκαναν αυτό, που υπαγορεύει η συνείδησή τους αναγνωρίζοντας στη ΔΑΣ και στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ τη μοναδική δύναμη, ελπίδα και εγγυητή της πάλης των εργαζομένων για τη ζωή που μας αξίζει.

Το επόμενο διάστημα δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, ακόμη πιό αποφασιστικά, τόσο για την αναβάθμιση της λειτουργίας του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, όσο απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση που από χέρι θα είναι αντιλαϊκή.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα:

Ψήφισαν: 59, έγκυρα: 59

Έλαβαν:

-ΔΑΣ: 14 ψήφοι, ποσοστό 23,73 % και δύο έδρες.

-ΔΑΚΕ: 21 ψήφοι, ποσοστό 35,59 % και τρεις έδρες.

-Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση (ΣΥΡΙΖΑ): 11 ψήφοι, ποσοστό 18,64 % και δύο έδρες.

-ΔΗ.ΣΥ.Π. (ΠΑΣΚΕ): 7 ψήφοι, ποσοστό 11,86 % και μία έδρα.

-Ενωμένοι Εργαζόμενοι στο Δημόσιο (Συνδικαλιστική Ανατροπή): 6 ψήφοι, ποσοστό 10,17 % και μία έδρα».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Η έκτη καλύτερη

Την έκτη καλύτερη επίδοση σε εθνικό επίπεδο, με ποσοστό 5,27%, κατέγραψε στο Κιλκίς το πρωτοεμφανιζόμενο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας […]