Πολιτισμός

Δεύτερο βραβείο για την Κιλκισιώτισσα Αλεξάνδρα Ανανιάδου

Ανακοινώθηκαν οι νικητές των βραβείων λογοτεχνείας του φανταστικού «Larry Niven 2017». Φέτος σημειώθηκε επίδοση συμμετοχών, με χαρακτηριστικό την συμμετοχή πολλών νέων συγγραφέων, που δεν είχαν ξαναστείλει κάποια συμμετοχή στα βραβεία ή γενικά σε κάποια ανθολογία των εκδόσεων «Συμπαντικές Διαδρομές» ή σε κάποιο άλλο «πρότζεκτ» των εκδόσεων. Μεταξύ αυτών και η Κιλκισιώτισσα Αλεξάνδρα Ανανιάδου, που έλαβε το δεύτερο βραβείο . Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

«… Γι΄αυτό και η επιλογή των νικητήριων κειμένων ήταν πολύ πιο δύσκολη από κάθε άλλη χρονιά. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συγγραφείς, που μας τίμησαν με την συμμετοχή τους, και περιμένουμε τη συμμετοχή τους και στα καινούργια βραβεία για το 2018.

Η μεγάλη απονομή των βραβείων για τους νικητές των βραβείων «Larry Niven 2017» για τη λογοτεχνία του φανταστικού θα πραγματοποιηθεί στις « Όψεις του Φανταστικού 2018» στην Αθήνα, που θα γίνουν τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου του 2018. Θα σας περιμένουμε όλους στην μεγαλύτερη γιορτή για την λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα.

Σε κάποιες περιπτώσεις, επειδή η βαθμολογία που έπαιρναν τα διηγήματα ήταν σχεδόν ίδια, αναγκαστήκαμε να κηρύξουμε ισοψηφία και να δώσουμε διπλά βραβεία:

Τα βραβεία ήταν:

-Το βραβείο «Τρόμου», για την κατηγορία τρόμος,

*Κατηγορία διήγημα.

1. «Μην το πείς ούτε στον Πάστορα», της Έμιλυ Γερολατσίτη.

2. «Η πύλη», της Αλεξάνδρας Ανανιάδου.

3. «Ο κυρίαρχος», της Έλσας Σπανού.

Αναγεννήσαμε την λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και στην Κύπρο, φέραμε την ελληνική λογοτεχνία του φανταστικού σε όλη τη Γη, όλοι μαζί συνεχίζουμε τον ίδιο δρόμο.

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.

Στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα.

Ελάτε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια του εκδοτικού μας οίκου «Συμπαντικές Διαδρομές».-

Το βιβλίο της Αλεξάνδρας Ανανιάδου μπορείτε να το προμηθευθείτε από το βιβλιοπωλείο Επιλογές του Νίκου Κακαβέλα επί της Δημητράκου 5 στο Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]