Πολιτική

Δεν εξελέγη δεύτερη φορά Συμπαραστάτης του δημότη Κιλκίς

Ούτε κατά την κατεπείγουσα έκτακτη συνεδρίασή του της Παρασκευής 27.2.15 κατάφερε το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς να επιλέξει δι’ εκλογής Συμπαραστάτητου Δημότη και της Επιχείρησης, με συνέπεια το εν λόγω θεσμικό όργανο να παραμείνει κενό, βάσει της ισχυούσης νομοθεσίας.

Γιά την εκλογή απαιτούνταν 27 ψήφοι, και η κυριότερη υποψήφια Καλλισθένη Πάκα έλαβε 26, έναντι εννέα του Νίκου Αβραμίδη, που συμμετέσχε στην επαναληπτική ψηφοφορία κατόπιν κληρώσεως με την ισόβαθμή του στην πρώτη Θεοδώρα Παπαδοπούλου, μιάς λευκής, και δύο άκυρων ψηφοδελτίων.

Από την συνεδρίαση και ψηφοφορία απουσίασαν γιά διάφορες αιτίες οι Γιάννης Φαχουρίδης, Γιάννα Ρούσσου και Κώστας Ζώτος.

Φαίνεται, πάντως, ότι κατ’ αυτήν σημειώθηκαν «διαρροές» τόσο από την πλειοψηφία όσο και από την μείζονα μειοψηφία.
Ειδικότερα, εικάζεται ότι η υποψηφιότητα της κ. Πάκα υπερψηφίσθηκε από τουλάχιστον τρία στελέχη της μείζονος μειοψηφίας ενώ σίγουρα δύο της πλειοψηφίας προτίμησαν… την «οδό διαμαρτυρίας» «ρίχνοντας» άκυρα ψηφοδέλτια.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν τίθεται κανένα ερωτηματικό σε σχέση με τον συσχετισμό δυνάμεων, καθώς αυτή η διαδικασία δεν απετέλεσε γιά κανένα συνδυασμό μέσον «αλίευσης παραταξιακού οφέλους, με πρόδηλη την εκ μέρους όλων τάση απαξίωσης του συγκεκριμένου θεσμού.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα