Αθλητισμός

Δευτεραθλητής Ελλάδας εφήβων στην δισκοβολία ο Π.Τζαμτζής

Ο κιλκισιώτικος κλασικός αθλητισμός «κέρδισε πόντους» από τα πανελλήνια πρωταθλήματα εφήβων και νεανίδων (Κ20), οι αγώνες των οποίων διεξήχθησαν το σαββατοκύριακο 16 και 17.9.23, στο Παμπελοποννησιακό στάδιο Πατρών.

Την σημαντικότερη επιτυχία σημείωσε την δεύτερη ημέρα ο Παύλος Τζαμτζής του ΓΣ Μανδρών, που, με νέα ατομική επίδοση 51,16 μέτρων στην τελευταία προσπάθειά του, ανεδείχθη δευτεραθλητής Ελλάδας εφήβων στην δισκοβολία (δίσκος 1,750 κιλού). Η προηγούμενη ατομική επίδοσή του ήταν 50,60 μέτρα.

Ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα ο ίδιος αθλητής κατετάγη τέταρτος στην σφυροβολία (σφύρα 6 κιλών), με καλύτερη βολή στα 64,68 μέτρα, χάνοντας το χάλκινο μετάλλιο για δύο εκατοστά!

Στο ίδιο αγώνισμα ο Δημήτρης Στεργίου του ΓΣ Μανδρών κατέλαβε την Πέμπτη θέση με 62,16 μέτρα.

Εξ άλλου, στην δισκοβολία ο Βαγγέλης Παυλίδης του Αίαντος Κιλκίς κατετάγη έκτος με νέα ατομική επίδοση 44,10 μέτρων, ενώ ο Δημήτρης Στεργίου κατέλαβε την βαθμολογούμενη ενδέκατη θέση με 33,30 μέτρα.

Τέλος, στο πρωτάθλημα νεανίδων δίσκος (δίσκος 1 κιλού) η Βασιλική Σαμολαδά του Αίαντος Κιλκίς κατετάγη έβδομη με 37,85 μέτρα.

Τόσο οι τρεις αθλητές όσο και η αθλήτρια προσέφεραν σημαντικούς βαθμούς αξοπλόγησης στους συλλόγους τους.

Υπενθυμίζεται, ότι οι αγώνες των πανελληνίων πρωταθλημάτων εφήβων και νεανίδων είχε αρχικώς ορισθεί να διεξαχθούν στο στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας. Στην πορεία, όμως, επελέγη το Παμπελοποννησιακό στάδιο Πατρών λόγω των φονικών πλημμυρών στην Θεσσαλία, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της Λαρίσης.

Περισσότερα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]

Δείτε ακόμα