Αθλητισμός

Δευτεραθλήτρια παγκορασίδων Ελλάδος στο βάδην η Ελένη Φωτιάδου

Δευτεραθλήτρια Ελλάδος παγκορασίδων στον δρόμο 3.000μ. βάδην ανεδείχθη η Ελένη Φωτιάδου του ΓΑΣ Κιλκίς, καθώς κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με νέα ατομική επίδοση 16.13.31.

Η 15ρονη Φωτιάδου, με ελάχιστη αγωνιστική προετοιμασία, λόγω τραυματισμών, σε ένα από τα πιό απαιτητικά αγωνίσματα του στίβου, όπως είναι το βάδην, έδειξε πως μπορεί να βαδίσει με επιτυχία στον δρόμο των πρωταθλητριών του βάδην στην ιστορία του ΓΑΣ Κιλκίς, όπως η Ευρυδίκη Ασημακίδου, η Ευαγγελία Κωνσταντινίδου και η Ιουλία Σιαμπάνη, και να χαρίσει στο Κιλκίς ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Πρόκειται γιά ένα μεγάλο αυθεντικό ταλέντο στο αγώνισμα και είναι βέβαιον, ότι τα επόμενα χρόνια θα ανέβει πολλές φορές στο βάθρο των νικητριών.

Οι αγώνες των πανελληνίων πρωταθλημάτων παμπαίδων α’ και παγκορασίδων α’ διεξήχθησαν το σαββατοκύριακο 11 και 12.7.15, στο δημοτικό στάδιο Γιαννιτσών, και από πλευράς ΓΣΑΚ έλαβαν μέρος σ’ αυτούς άλλα πέντε στελέχη του.
ΓΑΣΚ
Στην 10η θέση στα 300μ., στην πρώτη του συμμετοχή σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, έφτασε ο 15χρονος Στράτος Γρίβας που σημείωσε 40’’32 βελτιώνοντας την ατομική επίδοσή του. Ο συνομήλικός του Παναγιώτης Αρβανιτίδης, με σοβαρή ενασχόληση μόλις λίγων εβδομάδων με τον αθλητισμό, κατάφερε να καταλάβει την 11η θέση στα 150μ. με επίδοση 18’’56 και έδειξε στοιχεία του ταλέντου του, ενώ αν είχε λίγο περισσότερη πείρα σίγουρα θα είχε καταταχθεί αρκετά υψηλότερα.

Νέα επίδοση συλλόγου με 2’47’’45 σημείωσε η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ300μ. με τους Ανέστη Νάνο, Στράτο Γρίβα, Δημήτρη Καραμανίδη και Παναγιώτη Αρβανιτίδη, καταλαμβάνοντας την 11η θέση και προσφέροντας πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του συλλόγου του Κιλκίς.

Στην 16η θέση του τελικού των 600μ. κατατάχθηκε ο «βενιαμίν» της ομάδας Δημήτρης Καραμανίδης με 1’42’’96. Μία επίδοση που δεν τον αντιπροσωπεύει, αφού πρόκειται για εξαιρετικό ταλέντο με πλούσιες ικανότητες, που αν γυμναστεί συστηματικά και αποκτήσει εμπειρίες θα αποτελέσει μεγάλο κεφάλαιο στις μεσαίες αποστάσεις τα επόμενα χρόνια.

Τέλος, άτυχη στάθηκε η δρομέας αντοχής Ραχήλ Νικολαΐδου, που αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει την προσπάθειά της στο δρόμο των 2.000μ. λόγω τραυματισμού. Η Νικολαΐδου είναι αυθεντικό ταλέντο ως δρομέας αποστάσεων και θεωρείται βέβαιον, ότι αυτή η ατυχία της φέτος θα λειτουργήσει θετικά, από άποψη εμπλουτισμού της πείρας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα