Γενικά

Μύνημα της ΔΕΥΑ Παιονίας για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Στην εποχή μας, η αναζήτηση και η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων του πλανήτη μας, για την ανάπτυξη της παγκόσμιας παραγωγής αλλά και του βιοτικού επιπέδου των χωρών του τρίτου κόσμου, μας οδηγεί σε έντονο προβληματισμό για τις πολυδιάστατες συνέπειες από τη διαχείριση τους.

Η Ανεκτίμητη «πηγή ζωής», η «λευκός χρυσός» όπως αποκαλούν το νερό, αποτελεί κομβικό σημείο αναφοράς, για το οποίο μάλιστα πολλοί προβλέπουν, ακόμη και την πρόκληση πολέμων για την κατοχή του.

Απέναντι σε αυτές τις διαφαινόμενες κερδοσκοπικές πρακτικές, σε βάρος του περιβάλλοντος και των κοινωνιών, έχουμε υποχρέωση να συνεργαστούμε, να σχεδιάσουμε και να δράσουμε αποτελεσματικά.

Ο τόπος μας, η Παιονία, έχει την ευλογία να διαθέτει φυσικό πλούτο με έντονο το υδάτινο στοιχείο. Νερό που στο διάβα του από τις πηγές μέχρι την κατάληξη του, τροφοδοτεί με ζωή μια ολόκληρη κοινωνία που στηρίζει την ευημερία της σε μεγάλο βαθμό στην αγροτική παραγωγή.

Η ορθολογική διαχείριση αυτού του υγρού πλούτου απαιτεί μια σύνθετη διαδικασία στην οποία όλοι έχουμε ευθύνη.

Ως Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Παιονίας, έχοντας ως βάση προγραμματισμού την διαφύλαξη των υδάτινων πόρων της περιοχής μας, δημιουργούμε υποδομές όπως:

– Την καλλιέργεια των πηγών,

– Την δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών δικτύων ύδρευσης,

– Τον έλεγχο της ποιότητας του πόσιμου νερού,

– Την αποταμίευση και την ελεγχόμενη ροή των επιφανειακών υδάτων και μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις μικρής κλίμακας.

Αυτά όλα όμως δεν αρκούν, όταν η κοινωνία δεν είναι συντεταγμένη στην αναγκαιότητα της κοινής δράσης και τα αμφίδρομα οφέλη της.

Ο καθένας από μόνος του και όλοι μαζί, μπορούμε αυτόν τον υδάτινο πλούτο του τόπου μας να τον προστατέψουμε και να τον αξιοποιήσουμε θετικά, εξασφαλίζοντας μια καλύτερη ζωή για την κοινωνία, για τα παιδιά μας.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Π.

Τζούρτζος Αθανάσιος

Περισσότερα

Συνάντηση δημάρχου Κιλκίς με την πρόεδρο και τα στελέχη του ‘’Νηρέα’’ για τα Κέντρα Πρόληψης

Επίσκεψη στον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη πραγματοποίησαν χθες η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας […]

Δείτε ακόμα

Να σκεφθούν τα παιδιά

Πρόκειται για κατ΄επανάληψιν διατυπωθείσα γνώμη και θέση της στήλης, όσον αφορά στην σχέση της τοπικής (αυτο)διοίκησης με φορείς του υψηλού […]