Εκπαίδευση

Εντυπωσιακή παρουσία του 2ου πειραματικού γυμνασίου Κιλκίς στην «DETROP BOUTIQUE»

Στο περίπτερο της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, στην 30η «DETROP BOUTIQUE», φιλοξενήθηκε την Κυριακή 3-4-22, η μαθητική εικονική επιχείρηση «Microgreens- Magicgreens» του 2ου πειραματικού γυμνασίου Κιλκίς, όπου παρουσίασε το καινοτόμο προϊόν της «Microwonders».

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 4 Απριλίου, στις εγκαταστάσεις του διεθνούς εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου Θεσσαλονίκης.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

« … Ανάμεσα σε επαγγελματίες- εμπόρους λιανικής και χονδρικής πώλησης, σε αντιπροσώπους σουπερμάρκετ, ξενοδοχείων, εστιατορίων καθώς και σε καταστήματα deli, οργανικών προϊόντων και φούρνους- οι επιχειρηματίες μαθητές περιέγραψαν με ενθουσιασμό, αρτιότητα και υπευθυνότητα, τους πλήρως αυτοματοποιημένους θαλάμους καλλιέργειας και ανάπτυξης μικρολαχανικών, τους πύργους Microwonders.

Το σταντ του 2ου πειραματικού γυμνασίου Κιλκίς προσέλκυσε πλήθος κόσμου, σεφ, και εκπροσώπους φορέων της πολιτικής ζωής του τόπου, προκειμένου να ενημερωθούν για το μοναδικό πανευρωπαϊκά προϊόν που στηρίζεται στους πυλώνες της κυκλικής οικονομίας, της αστικής καλλιέργειας, της έξυπνης γεωργίας και της υγιεινής διατροφής. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν εποικοδομητικές συναντήσεις, να καλλιεργήσουν το έδαφος για μελλοντικές συνεργασίες με τους προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες, ενώ διεύρυναν τον κατάλογο τον πελατών τους με νέες εμπορικές συμφωνίες.

Παράλληλα, διακεκριμένα μέλη της λέσχης αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, με προεξάρχοντα τον σεφ Θοδωρής Κουρατζόγλου, παρέθεσε επιμορφωτικό σεμινάριο στους επαγγελματίες και στους επισκέπτες της έκθεσης, σχετικά με τα παραγόμενα από τους πύργους Microwonders μικρολαχανικά. Παρουσιάζοντας το καινοτόμο προϊόν, πρότεινε τη συνεργασία της επιχείρησης Microgreens- Magicgreens με την λέσχη αρχιμαγείρων και την συμβολή της στην προώθηση του προϊόντος και στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα των μαθητών θα διαγωνιστεί στις 13 Μαΐου στον τελικό για την ανάδειξη της καλύτερης εικονικής μαθητικής επιχείρησης του JA Greece 2022 στην Αθήνα, μετά την ανάδειξή της στην 1η θέση πανελλαδικά με ψήφο του κοινού, ως την εικονική επιχείρηση με το καλύτερο promo video.

Στην έκθεση συμμετέσχον οι μαθητές Παναγιώτης Καρατζάς, Αλέξανδρος Κατσαρώνας, Χριστίνα Κεχαγιά, Χάρης Κολιούσκας και Κωνσταντίνος Κουκάκης, καθώς και οι υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος, Σταύρος Κατσαρώνας και Ελένη Σιδηροπούλου.

Το 2ο πειραματικό γυμνάσιο Κιλκίς ευχαριστεί θερμά τα στελέχη της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, που στηρίζουν την ομάδα εμπράκτως, δίνοντας αυτήν την μοναδική ευκαιρία στους μαθητές, όπως και την λέσχη αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος για την συνεργασία και την ανάδειξη του καινοτόμου προϊόντος του».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]