Πολιτική

Δεν εκλέχτηκε στο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ο Γ.Φλωρίδης

Εκτός Βουλής μένουν ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Τέρενς Κουίκ, αφού ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγουν βουλευτή Επικρατείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει πέντε (Κ. Τσουκαλάς, Ου. Αντωνοπούλου, Π. Σκουρλέτης, Αγ. Κυρίτση, Ν. Τόσκας), η ΝΔ τέσσερις (Θ. Φορτσάκης, Δ. Σταμάτης, Ν. Κεραμέως, Β. Οικονόμου) και από έναν Χρυσή Αυγή (Χρ. Παππάς), Ποτάμι (Π. Καρκατσούλης) και ΚΚΕ (Αλ. Παπαρήγα).

Εκπληξη και «εκτόξευση» στα ποσοστά του Βασίλη Λεβέντη

Την απόλυτη έκπληξη έκανε ο Βασίλης Λεβέντης που κατάφερε να αγγίξει το 1,80% για πρώτη φορά στην ιστορία της Ενωσης Κεντρώων, που συμμετέχει ανελλιπώς στις εκλογές από το 1993 και είχε πετύχει το υψηλότερο ποσοστό της (1,2%) στις ευρωεκλογές του 1994. Στην προηγούμενη αναμέτρηση, του Ιουνίου 2012, είχε περιοριστεί στο 0,28%.

Την υψηλότερη επίδοσή πέτυχε στη Α’ Θεσσαλονίκης, όπου πήρε 5,1%, δηλαδή μία μονάδα πάνω από το ΠΑΣΟΚ και περίπου 4 μονάδες πάνω από το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου, με αποτέλεσμα να καταλάβει την 7η θέση. Πολύ καλά πήγε και στη Β’ Θεσσαλονίκης (4%), όπως επίσης σε Δράμα, Ημαθία, Καβάλα Κιλκίς, Πέλλα, Σέρρες, Χαλκιδική.

Από το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγονται ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος (Κοζάνη) και ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος (Εβρος). Το ΠΑΣΟΚ παίρνει έδρα και στην Α’ Θεσσαλονίκης και τη Λάρισα και το ποιος θα εκλεγεί θα εξαρτηθεί από το πού θα κρατήσει την έδρα του ο Ευ. Βενιζέλος, υποψήφιος στις δύο περιοχές.

Από το ΠΑΣΟΚ επανεκλέγεται ο Γ. Δριβελέγκας (Χαλκιδική) και επιστρέφει ο παλιός βουλευτής Μ. Τζελέπης (Σέρρες).

Στους ΑΝΕΛ προηγούνταν ο Κ. Ζουράρις με διαφορά από τον απερχόμενο Γ. Αβραμίδη, ενώ στη Β’ περιφέρεια φαινόταν ότι επανεκλέγεται η απερχόμενη βουλευτής Στ. Ξουλίδου.

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσωπεί τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]