Αγροτικά

Δεκάδες τρακτέρ παραμένουν και καλούν σε παναγροτικό συλλαλητήριο την Δευτέρα στον μεθοριακό σταθμό Ευζώνων

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Παραμένουν στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων δεκάδες τράκτερ αγροτών και κτηνοτρόφων από την περιφερειακή ενότητα του Κιλκίς, συντηρώντας το γενικότερο αναιμικό κλίμα διαμαρτυριών, όπως το είχαμε συνηθίσει σε ανάλογες περιπτώσεις του παρελθόντος.

Βεβαίως δεν έλειψαν και οι οργανωμένες πρωτοβουλίες, όπως, μεταξύ άλλων, οι συμβολικοί αποκλεισμοί στα τελωνεία του Κιλκίς και των Ευζώνων. Αυτές θεωρητικώς επαναλαμβάνονται κατά διαστήματα τις βραδινές ώρες στις πύλες, που αφορούν στα φορτηγά, ενώ δεν έλειψε σίγουρα και η συμμετοχή στο να υπάρχει κοινή πλεύση και προώθηση των βασικών αιτημάτων του παραγωγικού κόσμου, σε επίπεδο περιφερειακών ενοτήτων περιοχών της Κ. Μακεδονίας.

Όπως δήλωσε στον «Μαχητή» ο πρόεδρος του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Παιονίας και κτηνοτρόφος με ιδιαίτερη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις Θωμάς Καρυπίδης, τα τρακτέρ θα παραμείνουν έως την προσεχή Δευτέρα 26.2.24 στους Ευζώνους σε μία ένδειξη ενίσχυσης και των προσπαθειών για αλλαγές στην ΚΑΠ στην σχετική Ευρωπαϊκή διαβούλευση και συζήτηση την ίδια ημέρα από πλευράς του Έλληνα υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη.

Μάλιστα εκείνη την ημέρα θα πραγματοποιηθεί, όπως ανέφερε, μία ακόμη κίνηση διαμαρτυρίας στην ακολουθούμενη πολιτική και στις αιτίες του υψηλού κόστους παραγωγής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού ο αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Παιονίας και ο αγροτικός σύλλογος Κιλκίς αναφέρουν τα εξής:

«Ο αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Παιονίας και ο αγροτικός σύλλογος Κιλκίς ανακοινώνει ότι την Δευτέρα 26.2.24 στις 12 το μεσημέρι διοργανώνουν παναγροτικό συλλαλητήριο στο μπλόκο του τελωνείου Ευζώνων, με τη συμμετοχή από μπλόκα της Κ. Μακεδονίας και όχι μόνο!

Καλούνται οι αγρότες, οι λοιποί επαγγελματικοί κλάδοι και όλοι οι πολίτες να παραβρεθούν, για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και σε όλη την Ευρώπη!».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα