Γενικά

Δασαρχείο Κιλκίς: «Μάστιγα» η αυθαίρετη απόθεση μπάζων σε δάση

Σε «μάστιγα» σε όλο τον νομό τείνει να εξελιχθεί η αυθαίρετη απόθεση μπάζων σε δάση, δασικές και κοινόχρηστες εκτάσεις.

Για το θέμα εκδόθηκε από το δασαρχείο Κιλκίς ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«To τελευταίο διάστημα μετά από συνεχείς περιπολίες των δασικών υπαλλήλων διαπιστώνουμε αυθαίρετες απορρίψεις μπάζων και σκουπιδιών σε δάση, δασικές και κοινόχρηστες εκτάσεις που τείνουν να γίνουν άτυπες χωματερές.

Το πρόβλημα της αυθαίρετης απόρριψης σκουπιδιών και μπαζών αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή για τα δασικά οικοσυστήματα της περιοχής μας, συμβάλλει στην ρύπανση του νερού και του αέρα και στην οπτική ρύπανση της περιοχής μας.

Επισημαίνουμε ότι η αυθαίρετη απόρριψη μπάζων σε δάση και δασικές εκτάσεις αποτελεί αδίκημα και τιμωρείται αυστηρά από την νομοθεσία.

Το δασαρχείο Κιλκίς καταγράφει όλες τις αυθαίρετες απορρίψεις, υποβάλλει μηνύσεις κατά αγνώστων, θα εντείνει την προσοχή του για την σύλληψη των δραστών και θα συντάξει μελέτη για την απομάκρυνση τους.

Επισημαίνουμε ότι το πρόβλημα αυτό δεν αφορά συγκεκριμένα χωριά, αλλά τείνει να γίνει μάστιγα για όλους τους οικισμούς της εριφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους και στις τοπικές αρχές να συμβάλουν αποφασιστικά στην εξάλειψη του απαράδεκτου αυτού φαινομένου».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Από την αρχή… στα βαθιά»!

Δεν ξέρουμε για Φραγγίδη και άλλα «πρωτοκλασάτα» τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αλλά εκείνος, που έχει κάθε λόγο και δικαιούται […]

Περί… άλλου!

Την αναγκαιότητα να συγκροτηθούν τα ταχύτερο δυνατόν, με ευθύνη των νομαρχιακών επιτροπών, νομαρχιακές επιτροπές εκλογικού αγώνα με την συμμετοχή σε […]

«Σε αναμμένα κάρβουνα»

Ήταν που ήταν ράθυμο το κλίμα στα κομματικά επιτελεία ωρισμένων κομμάτων αναφορικά με την δραστηριοποίηση τους εν όψει των προσεχών […]