Γενικά

Αυριανούς μαθητές του δέχθηκε και ξενάγησε το δεύτερο γυμνάσιο Κιλκίς


Την επίσκεψη των μαθητών της έκτης τάξης των 2ου και 4ου δημοτικών σχολείων Κιλκίς και….αυριανών μαθητών του δέχθηκε στο πλαίσο σχετικού εκπαιδευτικού προγράμματος το 2ο γυμνάσιο Κιλκίς. Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:
Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το δίκτυο “Μένων” για την μετάβαση ανάμεσα στις σχολικές βαθμίδες, το οποίο εκπονείται στο 2ο γυμνάσιο Κιλκίς κατά το σχολικό έτος 2014-15, είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε τους μαθητές της έκτης τάξης του 2ου και 4ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς. Την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6.3.15 ήλθαν στο 2ο γυμνάσιο οι μαθητές των δύο δημοτικών σχολείων της πόλης, προκειμένου να ξεναγηθούν στο χώρο και να έρθουν σε επαφή με τους μαθητές του γυμνασίου όπου θα φοιτούν από τη νέα σχολική χρονιά. Αρχικώς, αναπτύχθηκαν δράσεις και ομαδικά παιχνίδια στο χώρο του γυμναστηρίου για να γνωριστούν οι μαθητές μεταξύ τους και να χωριστούν σε ομάδες. Στην συνέχεια, ακολούθησε ξενάγηση των μαθητών του δημοτικού στο χώρο του σχολείου με οδηγούς τους μαθητές του γυμνασίου. Ακολούθως οι μικροί επισκέπτες μας δέχθηκαν το καλωσόρισμα του διευθυντή Ευάγγελου Αραμπατζή ο οποίος έλυσε απορίες τους που ήταν πολλές και σημαντικές. Ακολούθησε ενημέρωση σχετικώς με τις δράσεις του σχολείου μας, με τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων καθώς και παρουσίαση των νέων μαθημάτων που θα συναντήσουν στο γυμνάσιο. Κατά την ενημέρωση που έγινε από τις εκπαιδευτικούς του σχολείου, την Σοφία Παυλίδου και την Βαρβάρα Καβαδοπούλου, προβλήθηκαν βίντεο από τις δράσεις του σχολείου μας και ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές οι οποίοι φάνηκαν ενθουσιασμένοι με όλα αυτά που πρόκειται να ζήσουν στο νέο σχολείο αλλά και προβληματισμένοι για τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή τους. Ο σκοπός άλλωστε αυτών των δράσεων είναι ο προβληματισμός που υπάρχει για καθετί καινούριο να μετατραπεί σε ανυπομονησία και χαρά.
Θα ακολουθήσει κι άλλη επίσκεψη των μαθητών των δύο δημοτικών σχολείων κατά τις οποίες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δειγματικές διδασκαλίες από τους αυριανούς καθηγητές τους. Τους αναμένουμε με μεγάλη χαρά.
Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα