Γενικά

Σε αυξημένη επιφυλακή η Π.Ε. Κιλκίς για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού

Στην εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού, προχωρά η περιφερειακή ενότητα (ΠΕ) Κιλκίς, σε συνέχεια της απόφασης του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα να θέσει σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη θωράκιση της περιφέρειας έναντι του θανατηφόρου ιού.

«Θα πρέπει να τηρήσουμε με μεγάλη αυστηρότητα, διάρκεια και επιμέλεια τα μέτρα», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης, έπειτα από την ολοκλήρωση της έκτακτης τηλεδιάσκεψης που έγινε σήμερα υπό τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και με τη συμμετοχή του συνόλου των αντιπεριφερειαρχών, του εκτελεστικού γραμματέα και του προϊσταμένου της πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Είμαστε σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής. Ο κορωνοϊός είναι εδώ και ο εφησυχασμός είναι ανεπίτρεπτος. Ολοι μας πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα» υπογράμμισε ο κ. Βεργίδης.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, από την Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020:

*Η εξυπηρέτηση των πολιτών από τις υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς θα γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο και με φυσική παρουσία των πολιτών μόνο κατόπιν ραντεβού.

* Η χρήση μάσκας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ σε όλους τους χώρους της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς όπως αυτή επιβάλλεται από την σχετική νομοθεσία.

*Ενεργοποιείται τηλεφωνικός αριθμός για την ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών για τον τρόπο και τις διαδικασίες εξυπηρέτησης, προκειμένου να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις:

1. Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς: 2341350101 & 2341350102
2. Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας: 2341353600
3. Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης & Κτηνιατρικής: 2341350122
4. Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών: 2341353103
5. Διεύθυνση Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος: 2341353415
6. Υποδιεύθυνση Οικονομικού – Ανθρωπίνων Πόρων: 2341350132
7. Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων: 2341353257
8. Τμήμα Πολιτικής Προστασίας: 2341350104
9. Πολεοδομία : 2341353405 & 2341350403
10. Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης : 2341353320

*Προσδιορισμός του αριθμού επισκεπτών που εισέρχονται στους χώρους των υπηρεσιών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε αριθμό ανάλογο του χώρου εργασίας.

Με ευθύνη των προϊσταμένων των υπηρεσιών θα τηρείται ελάχιστη απόσταση ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των υπαλλήλων και μεταξύ των πολιτών και των εργαζομένων σε κάθε χώρο γραφείου.

*Έλεγχος και καταγραφή των προσερχόμενων πολιτών στο κτήριο της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς
Υπενθυμίζεται ότι, χθες (6 Αυγούστου 2020), ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έθεσε σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο περιφερειάρχης αποφάσισε επίσης την επαναφορά της 24ωρης λειτουργίας και της διαρκούς συνεδρίασης της ομάδας διαχείρισης Κρίσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και δέσμη 18 μέτρων που ισχύουν από τις 6 Αυγούστου 2020 για τη θωράκιση της Περιφέρειας.

Τα 18 μέτρα είναι:

1.Εξυπηρέτηση των πολιτών από τις υπηρεσίες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με ηλεκτρονικό τρόπο και με φυσική παρουσία των πολιτών μόνο κατόπιν ραντεβού.

2.Τοποθέτηση προστατευτικών χωρισμάτων από Plexy Glass, όπου δεν υπάρχουν, σε θυρίδες εξυπηρέτησης κοινού.

3.Τοποθέτηση σήμανσης και ειδικών αυτοκόλλητων που θα καταδεικνύουν τις αποστάσεις ασφαλείας, που πρέπει να τηρούνται από εργαζόμενους και πολίτες στις υπηρεσίες.

4.Προσδιορισμό του αριθμού επισκεπτών που εισέρχονται στους χώρους των υπηρεσιών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε αριθμό ανάλογο του χώρου εργασίας.

5.Με ευθύνη των προϊσταμένων των υπηρεσιών θα τηρείται ελάχιστη απόσταση ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των υπαλλήλων και μεταξύ των πολιτών και των εργαζομένων σε κάθε χώρο γραφείου.

6.Παράταση όλων των προθεσμιών, που έχουν οριστεί αποκλειστικά από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έως 31-08-2020.

7.Ενεργοποίηση τηλεφωνικού αριθμού για κάθε γενική διεύθυνση και σε κάθε μία από τις επτά περιφερειακές ενότητες, για την ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών για τον τρόπο και τις διαδικασίες εξυπηρέτησης, προκειμένου να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις.

8.Παράταση της δυνατότητας υποβολής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αποδοχής από πλευράς υπηρεσιών, όλων των αιτήσεων και των δικαιολογητικών για τα οποία απαιτείται η κατάθεσή τους από τους πολίτες, προκειμένου να μη χρειάζεται να προσέρχονται στις υπηρεσίες της περιφέρειας.

9.Ενημέρωση για τις δυνατότητες εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης και επικοινωνίας τω
ν πολιτών με όλες τις υπηρεσίες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με ανάρτηση στην κεντρική ιστοσελίδα όλων των ηλεκτρονικών και τηλεφωνικών στοιχείων.

10.Παράταση της αναστολής των δια ζώσης συνεδριάσεων όλων των συλλογικών οργάνων της περιφέρειας, δηλαδή του περιφερειακού συμβουλίου, της επιτροπής ποιότητας ζωής, της επιτροπής ανάπτυξης, της επιτροπής λαϊκών αγορών, της μητροπολιτικής, οικονομικής επιτροπής και οποιασδήποτε άλλης επιτροπής, τα οποία θα συνεδριάζουν δια περιφοράς ή με τηλεδιάσκεψη.

11.Εντατικοποίηση και αυστηροποίηση των μέτρων προστασίας σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και οι εποπτευόμενοι από την περιφέρεια φορείς.

12.Απομάκρυνση των εργαζομένων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες από τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού και εφαρμογή κάθε μέτρου προάσπισης της υγείας όλων των εργαζομένων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου όπως αυτά περιγράφονται στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

13.Συνέχιση της διανομής μέσων ατομικής υγιεινής και προστασίας στους εργαζόμενους της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υπό το συντονισμό της αυτοτελούς διεύθυνσης πολιτικής προστασίας.

14.Απολύμανση των χώρων εργασίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υπό το συντονισμό της αυτοτελούς διεύθυνσης πολιτικής προστασίας, όπου και όποτε παραστεί ανάγκη.

15.Έλεγχος και καταγραφή των προσερχόμενων πολιτών σε όλα τα κτίρια της περιφέρειας σε όλες τις περιφερειακές ενότητες.

16.Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όπως αυτή επιβάλλεται από την σχετική νομοθεσία.

17.Εντατικοποίηση των ελέγχων αρμοδιότητας των υπηρεσιών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον κορoνοϊό (τήρηση αποστάσεων, χρήση ατομικών μέσων προστασίας) σε όλο το φάσμα της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

18.Επαναφορά της λειτουργίας σε 24ωρη βάση της ομάδας διαχείρισης κρίσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, υπό το συντονισμό της αυτοτελούς διεύθυνσης πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην οποία συμμετέχει ο εκτελεστικός γραμματέας και οι έξι γενικοί διευθυντές της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με αποκλειστικό αντικείμενο την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού και την ανάγκη περιορισμού της διασποράς του σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα