Αθλητισμός

Η ατυχία «σταμάτησε» τον Εθνικό Ν.Αγιονερίου στον Αγροτικό Αστέρα 2-1

Ξεκίνησε ορμητικά, αιφνιδιάζοντας τον πρωτοπόρο Αγροτικό Αστέρα Ευόσμου, και όταν αυτός αντέδρασε και προηγήθηκε, του «απάντησε» με το ίδιο σθένος, επιζητώντας μέχρι τέλους το θετικό αποτέλεσμα.
Ομως, το δημοτικό γήπεδο Ευόσμου ο Εθνικός δεν κατάφερε να βρει τρόπο να «δαμάσει» …την ατυχία του, με επακόλουθο να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο ηττημένος με 2-1, εκεί που εδικαιούτο τουλάχιστον την ισοπαλία.
Βεβαίως, η ήττα αυτή, και μάλιστα από τον συγκεκριμένο αντίπαλο δεν συνεπάγεται «συμφορά», καθώς ο Εθνικός παρέμεινε ανάμεσα στις ομάδες, που έχουν τον «πρώτο λόγο» για την παραμονή στην γ’ εθνική κατηγορία, ενώ με την απόδοση και εμφάνισή του έδειξε, ότι έχει τις δυνατότητες να δώσει αυτήν την «μάχη» με επιτυχία.
Το πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα του Ευόσμου ανήκε στην ομάδα του Νέου Αγιονερίου, που με την ορμή, την άριστη κυκλοφορία της μπάλλας και την έντονη μέχρι ασφυκτική πίεση μετά το κέντρο του γηπέδου αιφνιδίασε την γηπεδούχο και την υποχρέωσε σε αδιάκοπη αμυντική προσπάθεια.
Ομως, ο Αγροτικός Αστήρ είχε την εύνοια της τύχης αφού:
Στο 9’ ο διαιτητής παρείδε κραυγαλέα περίπτωση πέναλτυ, όταν αμυνόμενος των γηπεδούχων χρησιμοποίησε εμφανώς το χέρι του μέσα στην περιοχή.
Από προσπάθειες των Καλογεράκη στο 7’ και Σακκά στο 16’ η μπάλλα προσέκρουσε στην οριζόντια δοκό!
Οι γηπεδούχοι άρχισαν να συνέρχονται μετά το 20’ και ισορρόπησαν μετά το 30’, οπότε, συνεπικουρούμενοι και πάλι από την τύχη έφτασαν στο 1-0 στο 35’.
Εως την λήξη του ημιχρονίου ο αγώνας κύλησε αμφίρροπος, ενώ στο πρώτο εικοσάλεπτο της επανάληψης η ομάδα του Ευόσμου εμφανίσθηκε πιο επιθετική και διατήρησε την εδαφική υπεροχή, η οποία τελεσφόρησε στο 64’ με την επίτευξη του δευτέρου τέρματος.
Ωστόσο, τον Εθνικό όχι μόνο «δεν τον πήρε από κάτω» αυτή η δυσάρεστη γι αυτόν τροπή του αγώνα, αλλά, αντιθέτως, πέρασε στην αντεπίθεση, και στα τελευταία 25’ είχε αυτός την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθώντας και πιέζοντας τουλάχιστον για την ισοφάριση.
Μάλιστα, σε τουλάχιστον τέσσερες περιπτώσεις, δύο με τον Πεχλιβάνη και από μια με Χασάνογλου και Παλιάτσο, έφτασε πολύ κοντά στην επίτευξη τέρματος.
Η προσπάθειά του ευοδώθηκε στο 86’, με τον Παλιάτσο να μειώνει σε 2-1, χωρίς, ωστόσο, να καταφέρει να ισοφαρίσει κατά το υπόλοιπο διάστημα.
Πάντως, η λήξη του αγώνα άφησε να πλανάται η αίσθηση, ότι η ομάδα του Νέου Αγιονερίου, όσο δύσκολο και αν είναι το υπολειπόμενο πρόγραμμα, δεν θα δυσκολευθεί να επιτύχει τον στόχο της παραμονής, αφού και οι προδιαγραφές και οι δυνατότητές της την τοποθετούν δικαιωματικώς στην γ’ εθνική κατηγορία.
Η σύνθεση:
Καλογεράκης, Σακκάς, Γκέληνος (54’ Σοϊλεμεζίδης), Καρασίμος, Κοντσίδης, Χασάνογλου, Πεχλιβάνης, Καρπούζης, Παλιάτσος, Γιαμπουλάκης (80’ Μακρής), Αλμπάνης.

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα: Κυριακή 11.5.14, 17.00, Εθνικός Ν. Αγιονερίου – Πανσερραϊκός

Περισσότερα

Αβεβαιότητα… από την μέση και κάτω!

Στις τέσσερις αγωνιστικές ημέρες, που απομένουν, έξι ομάδες είναι εκτεθειμένες στο θεωρητικό ενδεχόμενο να «μπλέξουν» στους αγώνες διαβάθμισης για την […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας