Αθλητισμός

Νίκη του Άτλα Κιλκίς με 3-0 σετ επί του ΓΣ Γρεβενών

Στην πρώτη εξάδα της κατάταξης του πετοσφαιρικού πρωταθλήματος ε΄ομίλου β΄εθνικής κατηγορίας μετά την νέα νίκη του, αυτήν την φορά με 3-0 σετ επί του ΓΣ Γρεβενών, σταθεροποιήθηκε ο Άτλας Κιλκίς.

Ήταν η τρίτη συνεχής εντός έδρας νίκη του κιλκισιώτικου συγκροτήματος, που προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία, καθώς την σημείωσε επί ενός ιστορικού αντιπάλου, το οποίο προέβαλε σθεναρή αντίσταση και διεκδίκησε και αυτό με πάθος τους τρείς ή δύο ή και τον ένα βαθμό.

Επί πλέον, με αυτήν την επιτυχία ο Άτλας «προσπέρασε» τον ΓΣ Γρεβενών στην κατάταξη και έκανε αποφασιστικό «βήμα» στον «πόλεμο» για την παραμονή.

ΑΤΛΑΣ ΓΡΕΒΕΝΑ

Και τα δύο συγκροτήματα βασίσθησαν στην άμυνα και την «βολή» («σέρβις»), ενώ εκείνο, που έκανε την διαφορά στην δρομολόγηση της τελικής έκβασης του αγώνα, ήταν η πλειοδοσία του κιλκισιώτικου σε ψυχραιμία, αυτοσυγκέντρωση και αποφασιστικότητα στους τελευταίους πόντους των δευτέρου και τρίτου σετ.

Το πρώτο έληξε με άνετη επικράτηση του Άτλαντος, που μετά το αρχικό 3-3 ήλεγξε τον αγώνα, δημιούργησε ασφαλή διαφορά και εξουδετέρωσε τις προσπάθειες του ΓΣ Γρεβενών για ανάκαμψη.

Την ίδια «εικόνα» παρουσίασε ο Άτλας και στο δεύτερο σετ μέχρι που προηγήθηκε με 22-15. Τότε, όμως, οι παίκτες του «κυριεύθηκαν» από εφησυχασμό και χαλάρωσαν, πιστεύοντας προφανώς ότι η «μάχη» τελείωσε «κάπου εκεί».

Όμως, ο καθοδηγούμενος από την παλαιά δόξα του αθλήματος Ελένη Κολοβού, εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο αυτήν την χαλάρωση του αντιπάλου του, και με τις εξαιρετικές επιθετικές «βολές» αποσυντόνισε την άμυνά του και μείωσε σε 23-22! Τότε ήλθε η αντίδραση από τον καθοδηγητή του Άτλαντος Σταύρο Χατζηγεωργιάδη, με χρησιμοποίηση της τελευταίας ανάπαυλας («τάιμ άουτ») αποκλειστικώς για ψυχολογική «αφύπνιση» και ανάκαμψη των παικτών, κάτι το οποίο επιτεύχθηκε, και η ομάδα του Κιλκίς κατέκτησε το σετ.

Αμφίρροπο «κύλησε» το τρίτο σετ, με τον ΓΣ Γρεβενών να φτάνει στα υψηλότερα επίπεδα απόδοσης και να αναλαμβάνει αρκετές φορές το προβάδισμα, με τελευταίο στα 21-22. Ωστόσο, αυτήν την φορά ο Άτλας δεν χαλάρωσε ούτε στιγμή και εύρισκε τον τρόπο να «απαντά» αποτελεσματικώς στον αντίπαλο. Επί πλέον, επέδειξε περισσότερη ψυχραιμία, «καθαρό μυαλό» και αποφασιστικότητα στους τελευταίους πόντους, για να κερδίσει εν τέλει και το σετ και τον αγώνα.

Τα σετ: 25-17, 25-23, 25-23.

Η σύνθεση:
Πολιτίδης, Χειρούλης, Πελτιάν, Ουστάς, Ιακωβίδης, Κουρομπήλιας (αε), Τρόπιος, Σερασκέρης (ελεύθερος), Καραδήμος (ελεύθερος), Ασημακίδης, Εμμανουηλίδης, Καρέλης.

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα: Σάββατο 3.2.18, Ίκαρος Εδέσσης-Άτλας Κιλκίς.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (8η αγωνιστική)

1.Πιερικός 21
2.Αριστοτέλης Σκύδρας 21
3.Εδεσσαϊκός 15
4.Ζαφειράκης Ναούσης 15
5.Ίκαρος Εδέσσης 15
6.ΑΛΤΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 11
7.ΓΣ Γρεβενών 9
8.Αίολος Κατερίνης 7
9.Εθνικός Κοζάνης 3
10.ΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 0

Περισσότερα
Δείτε ακόμα