Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Αθλιότητες

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα τελέσθηκε την Κυριακή 15.10.17 στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής Κρηστώνης.

Και όπως μας μετέφερε ο καλός φίλος της στήλης Γιώργος Ηλιάδης, τα ερωτήματα που ετέθησαν από πλευράς του εφημερίου του ιερού ναού αναφορικά με την αντιμετώπισή του από πλευράς των υπευθύνων σύνταξης των σχολικών της ε’ και στ’ τάξεων (ανθολόγια) του δημοτικού, από τα οποία έχουν αποσυρθεί τα αποσπάσματα, τα οποία αφορούν στην εμβληματική μορφή αυτού του Αγώνα και ήρωα Παύλου Μελά και στον ένδοξο θάνατό του.

Βεβαίως, τα ίδια ερωτηματικά εκφράζουν μαζί με την στήλη πολλοί άλλοι, όπως γιά παράδειγμα ο φίλος και συνεργάτης του «Μαχητή» και δάσκαλος έδρας γιά δεκαετίες ολόκληρες Δημήτρης Νατσιός που έχει αρθρογραφήσει και αναδείξει με διαφόρους τρόπους ουκ ολίγες φορές.

Βλέπετε γιά τους έχοντες το προνόμιο της απόφασης ύλης των ανθολογίων ισχύουν άλλες προτεραιότητες.

Αλλά, όπως έγραψε και ο μέγας Κωστής Παλαμάς και μας θύμισε ο εφημέριος της Κρηστώνης, επισημαίνοντας την ουσιαστική κατανόηση έννοια της θυσίας και της αγάπης γιά τον συνάνθρωπό μας.

«Πλατιά του ονείρου μας η γη», αναφερόμενος βεβαίως στον Παύλο Μελά και τα ιδεώδη του.

Περισσότερα

Άνιση μεταχείριση

Η «Τέχνη» είχε ζητήσει από τον δήμο την διάθεση του συνεδριακού κέντρου το Σάββατο 27 ή Κυριακή 28.5.23 γιά την […]

Η έκτη καλύτερη

Την έκτη καλύτερη επίδοση σε εθνικό επίπεδο, με ποσοστό 5,27%, κατέγραψε στο Κιλκίς το πρωτοεμφανιζόμενο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας […]

Υποψήφιος δήμαρχος

Με το που τελειώνουν οι βουλευτικές εκλογές, αρχίζουν οι «ζυμώσεις» για τις δημοτικές και τις περιφερειακές, που ακολουθούν. Τι «αρχίζουν», […]

Δείτε ακόμα