Πολιτική

Νέα «αστοχία» του προέδρου Π.Θωμαϊδη στην τηλεσυνεδρίαση του ΔΣ Κιλκίς

Γιά άλλη μία φορά, κατά την διά τηλεδιασκέψεως συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Τετάρτης 12.5.21, ο πρόεδρος του σώματος Παύλος Θωμαϊδης υστέρησε στο θέμα της διαχείρισης των διατάξεων του κανονισμού, των σχετικών με τον διαθέσιμο χρόνο ομιλίας των αγορητών.

Η σημαντικότερη «αστοχία» του αφορά στο ότι έδωσε τον λόγο και εν συνεχεία τον χρόνο στον αντιδήμαρχο Αλέκο Σημαιοφορίδη και στην δημοτική σύμβουλο Καλλισθένη Πάκα να επανατοποθετηθούν επί προσωπικού, «διασταυρώνοντας» και πάλι τα «ξίφη» τους γιά το συμβάν της επίθεσης του πρώτου κατά της δεύτερης, με αφορμή την απουσία της από την συνεδρίαση, κατά την οποία είχε συζητηθεί το θέμα της εξόρυξης χαλαζίτη από την περιοχή του πρώην δήμου Γαλλικού.

Μία διένεξη, η οποία αρχικώς είχε θεωρηθεί λήξασα κατά την αμέσως προηγούμενη διά τηλεδιασκέψεως συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αφού προκάλεσε αναστάτωση στην ροή της και προκάλεσε διαμαρτυρίες συμβούλων γιά τον τρόπο διαχείρισης του χρόνου από τον πρόεδρο Παύλο Θωμαϊδη.

Όπως αναφέρθηκε, ο τελευταίος όχι μόνον έδωσε και πάλι τον λόγο στους δύο, αλλά και επέτρεψε να μακρηγορήσουν, προκαλώντας και πάλι αντιδράσεις, με πιό χαρακτηριστική αυτήν την φορά την έντονη διαμαρτυρία του Λάζαρου Παζαρτζικλή, με τα «σκάγια» του να «πιάνουν» τόσο τον κ. Θωμαϊδη όσο και τον κ. Σημαιοφορίδη.

Με αφορμή την επανάληψη της προσωπικής διένεξης ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης άσκησε «γενικώς και αορίστως» κριτική, που αφορά στους δημοτικούς συμβούλους «οι οποίοι όταν λαμβάνουν τον λόγο, επιδεικνύουν έλλειψη αίσθησης του χρόνου και του πότε πρέπει να τον ολοκληρώνουν», αφήνοντας έτσι και αυτός έμμεση «αιχμή» κατά του προεδρείου γιά την μη επιδεικνυόμενη συνέπεια στην τήρηση του οριζόμενους χρόνου γιά τον κάθε ομιλητή.

«Καλλισθένη με …έπαρση»

Σε ό,τι αφορά στην νέα διαμάρχη Α. Σημαιοφορίδη-Κ. Πάκα δεν έλειψε και αυτήν την φορά η ανταλλαγή «πυρών», με αφορμή και δημοσιεύματα μερίδας των τοπικών μέσων ενημέρωσης γιά τα διαδραματισθέντα κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

«…Η κ. Πάκα», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σημαιοφορίδης, «είναι η μοναδική, που, ενώ μας έκανε «διάλεξη» περί τις επενδύσεις, απουσίασε από την συγκεκριμένη συνεδρίαση, γιά να επικυρώσει τα όσα είχε πει γιά την άποψή της. Εγώ είπα, ότι επέλεξε το να μην παραστεί απλώς γιά να αποφύγει την ψηφοφορία γιά το επίμαχο θέμα. Διότι ήξερε την αρνητική θέση του τοπικού συμβουλίου επί του θέματος, που είναι απολύτως σεβαστή, αλλά και την αρνητική θέση του συνδυασμού της, που είναι και αυτή σεβαστή.

Επομένως, αν ψήφιζε θετικά θα ερχόταν σε αντίθεση με τους προηγούμενους, αν ψήφιζε αρνητικά θα ερχόταν σε αντίθεση με τον ίδιο της …τον εαυτό. Γι’ αυτό και επέλεξε την «φυγή». Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται από το γεγονός, ότι ακόμη και σήμερα η κ. Πάκα δεν έδωσε απάντηση αν είναι υπέρ ή κατά αυτής της επένδυσης. Αντί να δώσει εξηγήσεις επί της ουσίας, προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις, συνεπικουρούμενη από «καλούς φίλους». Ο θυμόσοφος λαός μας το λέει: «Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι». Άρα, το «Καλλισθένη με …σθένος» εγώ θα το διατύπωνα ως «Καλλισθένη με έπαρση».

….Τις προσβολές στο πρόσωπό μου τις αφήνω και αυτές στην κρίση των συναδέλφων και των συμπολιτών. Δεν υπήρξα ποτέ «δεκανίκι» κανενός, διότι δεν ήμουν ποτέ «υποβασταζόμενος», δεν έχω υποχρέωση σε κανένα, ει μόνο στους πολίτες, που τόσα χρόνια με τιμούν με την ψήφο τους…».

«Ξέχασε»

Στον αντίλογό της η κ. Πάκα καταλόγισε στον κ. Σημαιοφορίδη, ότι «προσπάθησε να δώσει συνέχεια σε ένα θέμα, που και ο ίδιος είχε θεωρήσει … «λήξαν»:

«…Αναγκάζομαι να απαντήσω, και λυπάμαι που θα τα ξαναπώ, καθώς αναφέρθηκε ειρωνικώς στο πρόσωπό μου, χωρίς να γνωρίζει τον λόγο της απουσίας μου.

Από την συγκεκριμένη συνεδρίαση απουσίαζαν δεκαπέντε συνάδελφοι. Σήμερα μας είπε, ότι δεν αναφέρθηκε στους δεκαπέντε «διότι αυτοί δεν είχαν μιλήσει γιά επενδύσεις». Ξέχασε, όμως, το ότι ο κ. Χατζηαποστόλου είχε τοποθετηθεί ξεκάθαρα, ότι είναι υπέρ των επενδύσεων, υπέρ της εξορυκτικής δραστηριότητας, αλλά δεν μπορεί να ψηφίσει το συγκεκριμένο θέμα, διότι δεν το ψήφισε το τοπικό συμβούλιο, και επειδή κατάγεται από την συγκεκριμένη περιοχή, που είναι επιβαρυμένη…..

…Όσο γιά την απουσία μου, εκείνη την ημέρα, ως δόκιμη νοσηλεύτρια στο ΕΕΣ ήμουν σε πρόγραμμα συνοδείας συνανθρώπων μας γιά να εμβολιασθούν. Εκείνη την ώρα απαγορεύεται αυστηρώς η χρήση των κινητών τηλεφώνων γι’ αυτό και δεν μπόρεσα να συμμετάσχω στην συγκεκριμένη συνεδρίαση.

«Θα το υπερψήφιζα»

Όσον αφορά στο επίμαχο θέμα, δηλώνω ρητώς και κατηγορηματικώς, ότι αν ήμουν παρούσα θα το υπερψήφιζα, διότι δεν έχω κανένα πρόβλημα, όπως ισχυρίζεται ο κ. Σημαιοφορίδης, να ψηφίσω διαφορετικά, ώστε να ισχύσει το «δίλημμα» στο οποίο αναφέρθηκε. Άλλωστε ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά, ότι πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο, ψήφισα άλλα από ό,τι άλλοι σύμβουλοι της παράταξής μου…

….Δεν μουν αρέσουν οι ειρωνίες, δεν μίλησα ειρωνικά, δεν ειρωνεύτηκα τον κ. Σημαιοφορίδη, και στα τόσα χρόνια παρουσίας μου στα κοινά υπήρξα με πολλούς δημοτικούς συμβούλους, που μπορούν να διαβεβαιώσουν τον κ. Σημαιοφορίδη περί αυτού.

«Υπήρχε στόχευση»

Απλώς επεσήμανα, ότι είναι γεγονός, ότι στο πρόσωπό μου υπήρχε στόχευση. Διότι, όταν απουσιάζουν δεκαπέντε σύμβουλοι και όταν αναπληρωτής δήμαρχος καταψηφίζει, και οι αναφορές γίνονται μόνο σ΄εμένα, αυτό δεν είναι τυχαίο. Καλό, λοιπόν, είναι να μην σχολιάζουμε τις απουσίες των συναδέλφων, και ομιλώ ως πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, γιά κανένα απολύτως λόγο.

Δεν χρειάζεται να παραθέτουμε και όλη την προσωπική ζωή μας γιά να δικαιολογήσουμε την απουσία μας από συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου…».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη – ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στο Κιλκίς

Προβληματισμοί

Απόγευμα ενός Σαββάτου, προτελευταία αγωνιστική ημέρα κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της ανώτερης κατηγορίας ΕΠΣ Κιλκίς. Η ουραγός της κατάταξης αντιμετωπίζει […]