Τέσσερα νέα εξοπλισμένα ασθενοφόρα στα δύο νοσοκομεία του νομού

Κοινωνία /

Από το νοσοκομείο Κιλκίς, ανακοινώθηκε ότι ολοκληρώθηκε η παράδοση – παραλαβή τεσσάρων τυποποιημένων ασθενοφόρων οχημάτων προνοσοκομειακής φροντίδας 4Χ4 και 4Χ2, πλήρως εξοπλισμένων, δύο για το νοσοκομείο Κιλκίς και τα κέντρα υγείας του και δύο για το Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας.
Τα οχήματα είναι μάρκας «Μερτσέντες» τελευταίας τεχνολογίας και προϋπολογισμού 64.821 ευρώ για το 4Χ4 και 54.981 ευρώ έκαστο για τα 4Χ2.
Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το ευρωπαϊκό ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και είναι ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Μακεδονίας –Θράκης 2007-2013.
Την Πέμπτη 19-12-13 πραγματοποιήθηκε και η εκπαίδευση των πληρωμάτων των ασθενοφόρων στην χρήση τους, στο χώρο νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Αγιος Παύλος», ούτως ώστε η χρήση των νέων οχημάτων να συνοδεύεται και από την ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα των πληρωμάτων.
«Η προμήθεια των οχημάτων αποσκοπεί στην βελτίωση των υποδομών υγείας στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε με την κρίση να μαστίζει και τον τομέα της υγείας, ενώ σημειωτέον ότι η τελευταία προμήθεια ασθενοφόρων οχημάτων για το Νοσοκομείο Κιλκίς πραγματοποιήθηκε το 1995, κοντά είκοσι χρόνια πριν», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Διήμερη επίσκεψη στο Κιλκίς του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστου Παπαστεργίου

Διήμερη επίσκεψη στο δήμο Κιλκίς θα πραγματοποιήσει, αύριο Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, κλιμάκιο στελεχών της περιφερειακής παράταξης, […]