Αθλητισμός

Τα «αστεράκια» του Καραγιάννη «λάμπουν» στο «στερέωμα» της ελληνικής πάλης

Μετά τον Σάκη Παυλίδη, που ανεδείχθη δευτεραθλητής Ελλάδος στους άνδρες (-86κ.), και τους Παύλο Κυριακίδη και Θανάση Καρατζά, που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων (-84κ. Και -66κ. αντιστοίχως), την «σκυτάλη» των φετινών διακρίσεων και επιτυχιών του Καραγιάννη Ευρώπου στην ελευθέρα πάλη παρέλαβαν τρεις αθλητές τους της κατηγορίας παμπαίδων.
Ετσι, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αυτής της κατηγορίας, οι αγώνες του οποίου διεξήχθησαν το Σάββατο 9.5.15, στο κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης, ο Παναγιώτης Δημητριάδης ανεδείχθη πρωταθλητής Ελλάδας (-38κ.) ενώ ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι Καράι Ολντι (-35κ.) και Δημήτρης Τουλκερίδης (-85κ.).
Και οι τρεις προέρχονται από το παραγωγικό «φυτώριο» του Καραγιάννη, το οποίο ακόμη και κατά την σημερινή από πάσης πλευράς δυσμενέστατη συγκυρία παραμένει, και το αποδεικνύει εμπράκτως, ένα από τα πλέον παραγωγικά της χώρας, υπενθυμίζοντας κατά τον πλέον ηχηρό τρόπο στην Πολιτεία το καθήκον και υποχρέωσή της σε σχέση με το …«στοιχειωμένο» αίτημα της ανέγερσης αίθουσας βαρέων αθλημάτων.
Οι προαναφερθείσες διακρίσεις και αξίες προσλαμβάνουν ιδιαίτερη αξία, αν αναλογισθεί κανείς αφ΄ενός μεν την προαναφερθείσα «χτυπητή» έλλειψη κατάλληλης στέγης και υλικοτεχνικής υποδομής, αφ’ ετέρου δε την προσήλωση του Καραγιάννη στις αρχές και αξίες του αθλητισμού και της αθλητικής παραγωγικής διαδικασίας …διά της «ευθείας οδού», κάτι που απαιτεί πολύ κόπο, πολύ ιδρώτα, πολλές θυσίες.
Περισσότερο και από τα μετάλλια αυτό, που χαροποιεί περισσότερο γιά τους τρεις προαναφερθέντες παμπαίδες, είναι η εξαιρετική γι’ αυτήν την φάση της αθλητικής σταδιοδρομίας τους αγωνιστική και τεχνική κατάρτιση, χάρη στην οποία πραγματοποίησαν πολλά υποσχόμενες εμφανίσεις, που προοιωνίζουν ένα ιδιαιτέρως ελπιδοφόρο και λαμπρό μέλλον.
Αρκεί, φυσικά, να μην προκύψουν αστάθμητοι παράγοντες και «εμπόδια», από εκείνα που λειτουργούν είτε ανασχετικώς είτε ανασταλτικώς σε μία επιτυχή σταδιοδρομία.
Πάντως, όσον αφορά στον ανθρώπινο παράγοντα, εκεί στον Καραγιάννη έδειξαν κατ’ επανάληψιν και δείχνουν, ότι ξέρουν να δημιουργούν προϋποθέσεις ανάδειξης παλαιστών εξαιρετικών προδιαγραφών και στήριξης των προσπαθειών τους.
Αυτό, το οποίο χρειάζεται ο σύλλογος, είναι το να αισθάνεται την σταθερότητα και σιγουριά, την οποία εξασφαλίζει η ποικιλότροπη υποστήριξη των αρμοδίων φορέων Πολιτείας και αυτοδιοίκησης, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της ευρύτερης τοπικής και περιφερειακής κοινωνίας.
Αλλωστε, από τις επιτυχίες και φήμη του συγκεκριμένου συλλόγου ωφελείται ποικολοτρόπως όλη η ευρύτερη περιοχή.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]