Εκπαίδευση

«ΆΣΚΙση στο βουνό»: Το σχολικό χιονοδρομικό πρόγραμμα του 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς

Ένα ιδιαίτερο χιονοδρομικό πρόγραμμα εφαρμόζει το 2ο πειραματικό γυμνάσιο Κιλκίς.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Το 2ο Πειραματικό ΓεΛ Κιλκίς για τέταρτη χρονιά πραγματοποίησε με επιτυχία τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή εκμάθησης ski στο Καϊμακτσαλάν μέσω του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων «άΣΚΙση στο βουνό» και του ομίλου «Διαβίωση σε ένα υγιές φυσικό περιβάλλον».

Σε ιδανικές καιρικές συνθήκες οι 44 μαθητές/τριες των ομάδων του προγράμματος και του ομίλου, γνώρισαν γρήγορα κι ευχάριστα τα μυστικά του ski από εξειδικευμένους εκπαιδευτές, θέτοντας τις σωστές βάσεις για να μάθουν ορθά τις τεχνικές του αθλήματος από το επίπεδο των αρχαρίων έως των προχωρημένων, απολαμβάνοντας τις πίστες του βουνού με ασφάλεια.

Οι υπεύθυνοι/ες της εκπαιδευτικής εκδρομής δέχθηκαν τα συγχαρητήρια του συμβούλου Φυσικής Αγωγής Χ. Σαρηβασιλείου ο οποίος επισκέφθηκε το Καϊμακτσαλάν και διαπίστωσε πόσο υπεύθυνα και με προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών/τριών οργανώνεται η εκπαιδευτική εκδρομή.

Χαιρόμαστε που το πρόγραμμα «άΣΚΙση στο βουνό» το υιοθετούν και το εφαρμόζουν κι άλλα σχολεία της πόλης, δίνοντας την ευκαιρία σε όσο το δυνατό περισσότερους /ες μαθητές/τριες να γνωρίσουν, να κατακτήσουν τις βασικές δεξιότητες του αθλήματος του ski και να ενστερνιστούν την τήρηση των βασικών κανόνων συμπεριφοράς και λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται με επιμέλεια των καθηγητών Αικατερίνη Ρώσσιου, διευθύντρια, Άννα Μαρία Παναγιωτίδου, ΠΕ86, Ισαάκ Παπαδόπουλος, ΠΕ11, Νικόλαος Μούρος.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Συνάντηση με νόημα

Στην Αθήνα βρέθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς και δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα και συναντήθηκε με τον συντοπίτη […]

Έφιππη Νέα Δημοκρατία

Μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2023 είχα γράψει για τον μεγάλο κίνδυνο του Μητσοτάκη να μετατραπεί από μία σχετικά ικανοποιητική […]